Prima pagina

Romtelecom mizeaza pe servicii IT&C integrate

09.04.2008, 19:30 10

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, intentioneaza sa isi extinda puternic gama de servicii IT&C furnizate clientilor de business, operatorul intentionand sa speculeze astfel oportunitatea creata pe piata de numarul mare de IMM-uri care nu-si permit angajarea unui manager IT.
Romtelecom a obtinut anul trecut venituri de circa 265 mil. euro de la clientii de business. Compania e concurata puternic de jucatori ca Orange, Vodafone si RCS&RDS.
"Obiectivul nostru este sa nu mai vindem doar liniile de voce si de acces la internet, ci sa devenim un furnizor de servicii IT&C complete pentru companii, pentru a crea noi surse de venituri si a ne extinde baza de clienti", a declarat George Makowski, directorul comercial al segmentului business al Romtelecom.
El spune ca operatorul este fortat sa faca acesti pasi spre statutul de integrator de sisteme, in conditiile concurentei acerbe de pe piata. "Fara aceste eforturi, am disparea de pe piata in cel mult cinci ani. Luptam pentru cresterea veniturilor, nu pentru mentinerea lor".
Oficialii Romtelecom spun ca mizeaza in special pe companiile mici si medii care nu au suficiente resurse pentru a angaja un manager IT, in contextul in care salariile specialistilor IT au crescut puternic in ultimii ani. De asemenea, si concurenta la recrutarea administratorilor IT este in continuare ridicata dupa ce giganti ca HP, IBM, Oracle sau Genpact au deschis centre de servicii si suport in Romania, unde au angajat deja cateva mii de oameni.
Romtelecom este prezent pe piata cu un asemenea serviciu, prin care IMM-urile pot achizitiona de la tarife incepand cu 29,5 euro pe luna PC-uri, internet si servicii IT de la operator.
Clientii acestui serviciu au acces la suport prin telefon pentru orice probleme legate de functionarea liniei de voce, internet, a PC-ului sau a softului preinstalat.
"Ne uitam inclusiv la achizitia unui jucator local care sa ne aduca o serie de competente in aria serviciilor integrate", a adaugat Makowski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO