Prima pagina

Saab se ofera sa integreze productia avionului Gripen in Romania

22.04.2008, 19:30 32

Firma suedeza Saab este pregatita sa ofere un offset generos care sa stimuleze economia romaneasca daca este selectata de statul roman sa furnizeze noile avioane multirol care sa inlocuiasca flota de avioane de vanatoare MiG-21 Lancer, au declarat astazi reprezentantii companiei.

"Tinta noastra este un offset care va stimula economia Romaniei, astfel incat cresterea economica sa compenseze costul achizitiei avioanelor," a spus Torbjorn Edberg, Senior Vice President al Saab International, la conferinta business-to-business oraganizata astazi la Hotel Parc.

Oficialii Saab au subliniat ca se are in vedere productia de avioane Gripen (productia de componente, asamblare, mentenanta) in Romania precum si investitii si transfer de tehnologie in industriile militare si civila.

Aceasta va aduce noi tehnologii in industria aeronautica romaneasca, va salva slujbele specialistilor romani si va ajuta firmele locale sa faca si exporturi, au declarat acestia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO