Prima pagina

Selgros sare de 250 mil. euro in acest an

14.12.2004, 00:00 22

Selgros, divizia de cash & carry a grupului german cu activitati in domeniul comertului Rewe, va depasi anul acesta pragul de 250 de milioane de euro cifra de afaceri in Romania, in crestere cu aproape 50% fata de anul precedent.
"Anul acesta am depasit pragul de 10.000 de miliarde de lei (aproximativ 250 de milioane de euro)", spun reprezentatii Selgros Cash & Carry Romania Srl, o companie care a ajuns in prezent la 2.500 de angajati.
 Cu cinci magazine, compania a avut anul trecut afaceri de 170 de milioane, potrivit Ministerului Finantelor.
"Anul acesta am deschis doua complexuri comerciale in doua orase importante din tara, Constanta si Timisoara, consolidandu-ne pozitia pe piata romaneasca", adauga reprezentantii Selgros Cash & Carry Romania.
Compania detine in acest moment sapte magazine, situate in Bucuresti (trei magazine) si provincie (Brasov, Targu Mures, Constanta si Timisoara). Investitia implicata de aceste magazine depaseste 100 de milioane de euro, in conditiile in care un magazin Selgros Cash & Carry costa in general 15 milioane de euro.
Selgros a intrat pe piata romaneasca in anul 2001, prin deschiderea primului magazin in Brasov, unde se afla si sediul administratiei centrale, pentru ca in anul urmator sa fie deschise trei magazine.
Incepand din anul 2003, ritmul deschiderilor a fost redus la doua magazine pe an, grupul german declarandu-se la momentul respectiv "mai atent cu investitiile".
"Si anul viitor vom deschide cel putin doua noi magazine", sustin oficialii societatii. Compania a inceput deja recrutarile de personal pentru magazinul care va fi deschis in primavara anului viitor la Oradea.
Obiectivul final al expansiunii Selgros in Romania este de 15 magazine, oficialii anuntand un ritm de cel putin doua magazine pe an in urmatoarea perioada.
Selgros Cash & Carry Romania nu este cel mai mare jucator de pe piata locala de profil.
Un alt grup german, Metro, este prezent din anul 1996 cu diviza sa Cash & Carry si a ajuns intre timp la 20 de magazine pe piata romaneasca si o cifra de afaceri de peste 820 de milioane de euro anul trecut, potrivit datelor disponibile la Ministerul de Finante.
Mai mult, Metro Cash & Carry Romania a deschis saptamana trecut si primul magazin din afara tarii in Republica Moldova.
Initial grupul german Metro stabilise un obiectiv de 10 magazine cash & carry pe piata romaneasca, insa ulterior si-a stabilit ca obiectiv 20 de magazine, valoarea urmand a fi depasita anul acesta, prin deschiderea celui de-al 21-lea magazin, care va fi situat in Constanta. Din anul 2002, Metro si-a adus pe piata romaneasca si divizia sa de bricolaj, Praktiker, care a ajuns intre timp la sase magazine.
Selgros Cash & Carry Romania apartine concernului Fegro/Selgros Germania, al doilea grup comercial cash&carry din Germania. Asociatii grupului sunt, in cote egale, companiiile Rewe Zentral AG Koln si Otto Versand Hamburg.
Grupul Rewe detine pe piata romaneasca si retelele de supermarketuri Billa si cea de magazine de tip discounter (cu preturi reduse) XXL Mega Discount, care au realizat cumulat la nivelul anului trecut o cifra de afaceri de peste 160 de milioane de euro.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO