Prima pagina

SIAB de lux: trei Aston Martin la salon si doua Rolls Royce dupa

10.10.2005, 19:41 15

Producatorul britanic de automobile de lux Aston Martin, prezent in premiera la editia din acest an a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB), are ca obiectiv vanzarea a trei automobile, chiar daca nu are inca un dealer oficial pe piata romaneasca.

In acelasi timp, Automobile Bavaria, importatorul grupului BMW pe piata locala, estimeaza ca va incheia doua contracte pentru achizitia unor modele Rolls Royce Phantom, insa abia dupa Salon.

"Ne-am propus sa vindem trei autovehicule la editia din acest an a Salonului Auto. In acest an, alte 4-5 autoturisme au fost cumparate de cetateni romani stabiliti in Europa, in special in Monaco", a declarat Heinrich Karner, directorul general al Aston Martin Austria, dealerul prin intermediul caruia este prezenta marca brianica la SIAB.

Aston Martin nu este singura marca de lux prezenta la SIAB, editia din acest an incluzand si marcile de profil ale grupurilor Volkswagen si BMW, adica Lamborghini, Bentley si, respectiv, Rolls Royce, precum si Maserati.

Daca Lamborghini, Bentley si Maserati au fost deja prezente si la editia anterioara, pentru Rolls Royce este o premiera, importatorul local al grupului BMW, Automobile Bavaria, urmand sa deschida in acest an si primul show-room oficial al marcii pe piata locala. "Dupa Salon urmeaza sa facem un drive-test pentru potentialii clienti. Cred ca pentru doua masini vom incheia si contracte de vanzare dupa aceasta sesiune de teste", sustine Michael Schmidt, directorul general al Automobile Bavaria.

Aston Martin prezinta la SIAB patru modele: DB9 Coupe Touchtronic II, DB9 Volante Touchtronic II, V8 Vantage si Vanquish S. Cea mai "ieftina" masina are un pret de pornire de aproape 128.000 de euro, iar cel mai scump model are un pret de pornire in varianta standard de peste 310.000 de euro.

Un Rolls Royce Phantom are un pret ce se apropie de jumatate de milion de euro.

"Tinta pentru automobilele Aston Martin sunt persoanele cu o putere financiara ridicata. Piata romaneasca nu este inca pregatita pentru Aston Martin si nu se justifica deocamdata deschiderea unei reprezentante aici", adauga Karner.

SIAB a inceput pe data de 7 octombrie la complexul Romaero si urmeaza a se inchide pe 16 octombrie. Dupa primele zile numarul de vizitatori il depasise deja pe cel inregistrat la editia precedenta. Atat in ziua de sambata, cat si duminica halele Romaero au fost vizitate, potrivit organizatorilor, de aproximativ 30.000 de persoane. Numarul total estimat al vizitatorilor este de 250.000, in crestere fata de 200.000 la evenimentul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO