Prima pagina

Siemens investeste 20 mil. euro la Iasi

27.01.2006, 20:56 26

Siemens VDO Automotive, parte integranta a concernului german Siemens, isi extinde activitatea in Romania, un nou centru de cercetare si dezvoltare urmand sa fie infiintat la Iasi.

Autoritatile locale spun ca planurile companiei includ investitii de peste 20 de milioane de euro pana in 2009, precum si angajarea a peste 500 de oameni in domeniul inaltei tehnologii.

"Planurile companiei sunt ca in cativa ani sa poata incepe productia de software auto", a declarat pentru ZF Lucian Flaiser, presedintele Consilului Judetean Iasi.

Compania a inchiriat luna trecuta 2.000 de metri patrati in cadrul Parcului Tehnologic Tehnopolis.

"In acest moment Siemens a facut deja primele angajari si isi amenajeaza spatiul primit", spune Dan Grosu, directorul Tehopolis - primul parc tehnologic din Romania.

Presedintele Consiliului Judetean spune ca acesta este primul contract semnat cu o companie multinationala, dar ca sunt si alti investitori straini interesati sa vina la Iasi.

"In acest moment suntem in negocieri si cu alte concerne internationale, dar pana la semnarea intelegerilor nu putem oferi mai multe detalii", a spus Flaiser.

Siemens VDO Automotive si-a inceput activitatea in Romania, la Timisoara, in anul 2000, avand ca obiect de activitate dezvoltarea de software, hardware si proiectare mecanica pentru industria de automobile.

Locatia a inceput cu 10 angajati si a ajuns in prezent la 1.200. In 2004, compania a inregistrat, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de 19,4 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO