Prima pagina

SIF Banat-Crisana, 18,4 mil. euro profit in mai

19.06.2006, 21:54 19

SIF Banat-Crisana a inregistrat in mai un profit de 18,4 milioane de euro (64,6 milioane de lei), de aproape 9 ori mai mare decat profitul inregistrat in primele patru luni ale anului. Profitul SIF Banat-Crisana pe primele cinci luni s-a ridicat astfel la 20,4 milioane de euro (72,3 milioane de lei).
SIF Banat-Crisana si-a depasit cu 26% nivelul de profit bugetat pentru acest an, de circa 16,2 milioane de euro (57,1 milioane de lei). Cresterea spectaculoasa de profit inregistrata in mai se datoreaza, in primul rand, vanzarii pachetului de actiuni detinut la producatorul de tevi Silcotub Zalau, pentru care SIF Banat-Crisana a incasat aproape 7 milioane de euro (24,5 milioane de lei). De asemenea, o parte dintre SIF-urile au inregistrat in profitul pe luna mai dividendele pe care urmeaza sa le incaseze de la banci, cele mai importante fiind dividendele de la BCR si BRD.
SIF Oltenia a fost a doua la profit in mai, cu un castig de circa 10,8 milioane de euro (38 de milioane de lei). Pe langa dividendele incasate de la banci, SIF Oltenia a mai castigat in mai din vanzarea pachetului de 7,85% din actiunile operatorului portuar Socep Constanta, pentru care a incasat circa 1,4 milioane de euro, dar si din vanzarea pachetului majoritar de actiuni la Avicola Tartasesti, tranzactie realizata in aprilie, dar inregistrata in mai. Pe primele cinci luni, SIF Oltenia inregistreaza un profit de 16,9 milioane de euro (87,4 milioane de lei), conducand detasat la acest capitol. SIF Oltenia si-a bugetat un profit de 20,1 milioane de euro (70,4 milioane de lei).
Si celelalte trei SIF-uri au inregistrat in mai profituri importante. Astfel, SIF Moldova a raportat un castig de 8 milioane de euro (28 de milioane de lei), iar SIF Muntenia si SIF Transilvania au castigat cate 3,5, respectiv 2,9 milioane de euro. SIF Muntenia se apropie si ea de nivelul de profit bugetat pentru 2006, cu un profit pe primele 5 luni de 16,9 milioane de euro (59,9 milioane de lei). SIF Transilvania este in continuare ultima la profit, cu 3,2 milioane de euro (11,2 milioane de lei) in primele 5 luni.
La Bursa, SIF-urile au inregistrat o usoara revenire in sedinta de vineri, castigand in medie aproape 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO