Prima pagina

SIF Oltenia a luat 10% din Biofarm

28.01.2005, 00:00 5

SIF Oltenia a cumparat ieri de la Bursa Electronica RASDAQ un pachet de 10% din actiunile producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti pentru 111,1 miliarde de lei (3 milioane de euro).
SIF Oltenia si-a majorat astfel expunerea in sectorul producatorilor de medicamente, spre care si-a propus sa isi indrepte o parte a fondurilor in urmatorii ani. "Credem ca productie de medicamente va avea o dezvoltare importanta in urmatorii ani," spune Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia.
Societatea mai detine pachete similare de actiuni la cei doi producatori de medicamente listati la Bursa de Valori, Antibiotice Iasi si Sicomed Bucuresti. SIF Oltenia detine 10,2% din Sicomed si 10% din Antibiotice.
"Strategia noastra de investitii vizeaza pe langa productia de medicamente, bancile, companiile de asigurari, telecomunicatiile si distributia de energie," spune Ciurezu.
SIF Oltenia a cumparat actiunile Biofarm la un pret de 4.000 de lei, cu 22% sub maximul atins de cotatia companiei saptamana aceasta. Ieri pe RASDAQ tranzactiile cu actiunile producatorului de medicamente s-au realizat la preturi cuprinse intre 4.000 si 4.700 lei/actiune.
Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 9 milioane de euro similara cu cea din 2003. Profitul companiei a crescut  anul trecut cu 7% in euro pana la 2,2 milioane de euro. (datele in euro au fost calculate folosind cursul mediu leu/euro pe 2003 si 2004). Biofarm are o capitalizare bursiera de 30 milioane de euro.
SIF Oltenia a vandut la inceputul saptamanii doua pachet de actiuni in valoare de 1,5 milioane de euro fiecare, la BRD si la Compa Sibiu. Banii platiti de SIF Oltenia pe pachetul de actiuni Biorarm provin practic din vanzarea pachetelor de actiuni detinute la BRD si Compa.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO