Prima pagina

SIF-urile au pierdut aproape 4% astazi. "Practic ratiunea nu mai primeaza in momentele acestea"

09.01.2008, 14:34 27

Scaderile inregistrate de actiunile SIF s-au accentuat pe finalul sedintei de tranzactionare, indicele BET-FI inchizand sedinta cu o pierdere de 3,85% fata de ziua precedenta. Principala perdanta a fost SIF Transilvania (SIF3), care a inchis cu o scadere de 4,5%.

"Practic ratiunea nu mai primeaza in momentele acestea. Toata lumea e panicata de scaderile din ultima jumatate a sedintei de pe piata americana, pe fondul problemelor pe care le au unele companii, care se stiau de mult", spune Adrian Caramiha, director adjunct la societatea de intermediere Broker Cluj.

O scadere accentuata au inregistrat si actiunile Broker Cluj (BRK), care au pierdut peste 5%.

Titlurile bancare au inchis cu scaderi de 2% in cazul BRD, respectiv 1,12% in cazul Bancii Transilvania (TLV). Dintre actiunile lichide doar Petrom (SNP) a reusit o revenire pe final, inchizand in crestere cu 2% fata de ziua precedenta. Cresterea Petrom a franat si scaderea indicelui BET, care a inchis sedinta cu 0,9% mai jos decat in ziua precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO