Prima pagina

SIF-urile se intalnesc pe 15 mai sa negocieze posturile din Consiliul de Supraveghere BCR

03.05.2007, 19:10 15

Presedintii societatilor de investitii financiare se vor intalni in data de 15 mai, la Brasov, pentru a negocia cele doua locuri care le revin in Consiliul de Spraveghere de la BCR, dupa ce in AGA bancii de la finele lunii aprilie nu au ajuns la consens.
Intalnirea a fost propusa de presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, si confirmata de presedintele SIF Muntenia, Petre Pavel Szel, care a precizat ca locul de intalnire va fi Brasov.
"Pana la urma va trebui sa cadem de acord. Eu am mari sperante. Este prima data cand apar divergente mai serioase. Sper sa le rezolvam. Voi incerca sa fiu echilibrat si oarecum echidistant. Sa nu se spuna ca eu am un interes personal. Mizez pe rationalitatea tuturor. Trebuie (presedintii SIF -n.r.) sa abandoneze interesele personale in fata celor generale", a spus presedintele SIF Banat-Crisana.
La BRD, cele trei SIF au cerut vot cumulativ (fiecare actionar are dreptul sa acorde voturile cumulate uneia sau mai multor persoane propuse) fara sa informeze in prealabil si celelalte doua societati de investitii (SIF Muntenia si SIF Transilvania).
In schimb, la AGA de la BCR din 23 aprilie, intelegerea nu a putut fi pusa in practica. Patru dintre cele cinci SIF-uri au venit cu propuneri, respectiv Sorin Turtoescu (SIF Moldova), Tudor Ciurezu (SIF Oltenia), Mihai Fercala (SIF Transilvania) si Petre Pavel Szel (SIF Muntenia).
In aceste conditii, reprezentantii Erste Bank, actionarul majoritar al BCR (69,15% din actiuni), au anuntat ca nu sustin nicio propunere pana cand cele cinci SIF nu se inteleg asupra a doi reprezentanti. De altfel, austriecii au explicat ca nu au o problema, intrucat Consiliul de Supraveghere poate functiona si cu doar cinci membri, pana la numirea celor doi reprezentanti ai SIF.
Posturile au ramas vacante dupa ce mandatele actualilor membri, Teodor Mihaescu (din partea SIF Muntenia) si Mihai Fercala (SIF Transilvania), au expirat, insa nu exista o limita de timp pentru numirea altor reprezentantii ai SIF, fiind asigurate conditiile de cvorum. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO