Prima pagina

Soc la Societe Generale: Un trader a fraudat banca cu 5 mld. euro (Update 2)

24.01.2008, 10:48 16

Grupul francez Societe Generale a descoperit o frauda din partea unui trader al bancii, care va avea un impact negativ de 4,9 miliarde de euro asupra rezultatelor sale financiare, a anuntat, joi, a doua mare banca listata la bursa din Franta, informeaza Reuters.

Potrivit Bloomberg, grupul bancar francez a descoperit weekendul trecut ca un trader din Paris a efectuat plasamente peste limita admisa pe tranzactiile la termen legate de principalii indici bursieri din Europa.

Banca a mai anuntat ca isi va reduce activele cu 2,05 miliarde de euro ca urmare a crizei creditelor ipotecare si isi va majora capitalul cu 5,5 miliarde de euro pentru a echilibra bilantul.


Societe Generale este actionarul majoritar al bancii romane BRD. Actiunile BRD sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti dar au fost suspendate astazi in urma anuntului. Titlurile companiei au pierdut aproximativ 30% de la inceputul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO