Prima pagina

Sonae Sierra preia 50% din Arena Mall din Bacau

12.12.2007, 18:30 64

Compania portugheza de dezvoltare imobiliara Sonae Sierra, proprietarul mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, va prelua pana la sfarsitul anului 50% din centrul comercial Arena Mall din Bacau, intr-o tranzactie de 40-45 de milioane de euro.
"Tranzactia urmeaza a fi incheiata pe 20 decembrie si se va ridica la circa 40-45 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Ovidiu Budeanu, actualul actionar majoritar al Arena Mall si presedintele companiei.
Budeanu detine in prezent circa 90% din companie, restul actiunilor fiind in posesia unui alt partener roman, respectiv Laurentiu Dan Rau, potrivit datelor Registrului Comertului. In aceste conditii, omul de afaceri bacauan va incasa aproximativ 40 de milioane de euro din tranzactia cu grupul portughez.
Investitia in intregul proiect din Bacau s-a ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro, tranzactia fiind realizata la un randament de circa 7%, in euro, pe an.
Arena Mall are o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati si a fost construit pe locul unei foste fabrici de incaltaminte. Firma de consultanta Eurisko Consulting este agentul de inchiriere a proiectului.
"Cu banii obtinuti voi construi un alt mall, tot in Moldova, dar dupa ce voi termina lucrarile la Bacau. Pana in 2010 voi dubla suprafata acestui mall, la 70.000 de metri patrati, pe terenul de 25.000 de metri patrati pe care il detin in imprejurimi", a adaugat Budeanu. Centrul comercial este inchiriat unui numar de peste 100 de reatileri.
In interiorul mall-ului este amenajata si o biserica, iar de anul viitor va fi deschis un cinematograf Cinema City, cu opt sali.
Sonae Sierra este unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata locala a centrelor comerciale, dupa achizitia mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea (pentru 42 mil. euro), portughezii anuntand alte doua proiecte - la Craiova si Ploiesti, in care vor investi aproape 300 de milioane de euro.
Bacaul este unul dintre cele mai cautate orase de catre dezvoltatorii imobiliari, jucatori precum BelRom, Mivan sau Plaza Centers anuntand proiecte pentru alte centre comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO