Prima pagina

SOV Invest a ramas fara licenta

06.06.2000, 00:00 55



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat ieri licenta SOV Invest deoarece, printre alte ilegalitati, aceasta si-a desfasurat activitatea fara banca de depozitare, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Guvernului Gabriela Vranceanu Firea, adaugand ca ancheta guvernamentala pentru dovedirea fraudei produse la FNI este in curs de desfasurare. Investitorii FNI si-au continuat protestele in toata tara, cerand pedepsirea celor care se fac vinovati de prabusirea fondului. Inspectoratul General al Politiei a anuntat ca in curand va da publicitatii listele cu persoanele care au rascumparat unitati de investitii de la FNI in ultimele luni. Anchetatorii au solicitat Ministerului Finantelor si CNVM sa stabileasca care erau soldurile FNI la 24 mai 2000, ca si situatia nominala a retragerilor in perioadele 1 ianuarie-7 mai 2000, 8 mai-24 mai 2000 si dupa 24 mai 2000, data la care FNI si-a suspendat activitatea.

Ancheta procurorilor in acest caz a continuat ieri cu audierea Constantei Trif, sefa trezoriei CEC, in legatura cu implicarea institutiei unde aceasta lucreaza in scandalul FNI. Fostul presedinte al CEC Camenco Petrovici a fost citat la Parchet pentru astazi, el putand fi acuzat de abuz in serviciu pentru incheierea ilegala a unui contact cu FNI, potrivit caruia CEC se obliga sa rascumpere unitatile de fond de la FNI in cazul incetarii de plati. FNI a profitat de acest contract pentru a-si face reclama mincinoasa, asociind sigla CEC, pentru a atrage increderea oamenilor.

De asemenea, surse din politie au declarat, pentru Mediafax, ca Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SOV Invest, se afla in Israel, tara cu care Romania nu are un acord de extradare, insa ea ar putea fi adusa in tara in baza Conventiei Europene privind extradarea. Conventia prevede ca un stat poate cere extradarea unui cetatean al sau care se afla intr-o tara cu care nu exista acord de extradare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO