Prima pagina

T.E.M.Co investeste 4 mil. euro in sectorul medical privat

03.07.2008, 15:37 27

Tehno Electro Medical Company din Cluj-Napoca, producator, importator si distribuitor de aparatura medicala, intentioneza sa investeasca in acest an aproximativ 3 mil. euro in vederea construirii si amenajarii unui loborator medical in Bucuresti. Tot in 2008 compania clujeana a anuntat ca va mai investi 1 mil. euro pentru inaugurarea unei clinici de ortopedie in orasul Cluj-Napoca si pentru constructia unui laborator de clonare a plantelor.

"Intentionam ca in a doua parte a anului in curs sa dam in folosinta laboratorul din Bucuresti, si sa incheiem un parteneriat public privat cu Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala pentru dotarea laboratorului de aici cu un aparat medical pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Credem ca pana la finele anului 2008 vom finaliza atat investitia de 500.000 euro in aparatura si materialele consumabile pentru Clinica de Ortopedie din Cluj, cat si laboratorul de clonare a plantelor", a declarat pentru ZF Transilvania Pompiliu Manea, director general al companiei T.E.M.Co (Tehno Electro Medical Company).

Potrivit reprezentantilor companiei clujene, in acest an T.E.M.Co intentioneza sa demareze un proiect investitional in vederea construirii unei fabrici pentru productia de aparatura medicala la Cluj, oficialii firmei nedorind sa faca inca publice informatii legate de valoarea acestei investitii.

T.E.M.Co estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de peste 13,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu aproximativ 13% fata de anul trecut. In 2007 compania clujeana a inregistrat vanzari totale de 12 mil. euro, depasind astfel targetul de 8,5 mil. euro bugetat la inceputul anului trecut.

"In prezent 45% din cifra de afaceri a companiei noastre este sustinuta de sectorul medical privat, restul de 55% din vanzari realizandu-se prin intermediul spitalelor de stat, universitatilor de medicina si farmacie si a altor institutii bugetare", spune directorul general al companiei T.E.M.Co.

Oficialii companiei clujene sunt de parere ca piata medicala privata isi va pastra si in acest an trendul ascendent de crestere din 2007, tinand cont de faptul ca echipamentele din spitalele si centrele de diagnostic si tratament sunt invechite in proportie de 60%, iar durata de viata a aparatelor medicale a scazut la aproximativ 10 ani.

Compania Tehno Electro Medical Company S.R.L. a fost infiintata in anul 1991, cu principal domeniu de activitate productia si comercializarea de aparatura si instrumente medicale. In prezent compania detine spatii pentru productie, service, depozite, distribuitie, desfacere si birouri de peste 6.000 mp, un asociat unic si capital romanesc, numarul mediu de angajati ai firmei fiind de 80 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO