Prima pagina

Transporturile aduc opt companii la BVB

Transporturile aduc opt companii la BVB
17.07.2007, 16:15 6

Ministerul Transporturilor a revizuit lista de companii care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, eliminand Metrorex si Societatea de Administrare Active Feroviare (SAAF), in locul carora a fost introdusa Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime.

"Lista a fost revizuita si vom vinde la bursa participatiile de la opt companii, societati viabile si care se inscriu in criteriile impuse de legislatia pietei de capital", a declarat directorul Directiei Privatizare si post-privatizare din Ministerul Transportului, Dragos Tanasoiu.

El a aratat ca listarea se va realiza prin oferte publice secundare de vanzare, pentru pachete reprezentand 5% din capitalul celor opt societati.

Initial, Ministerul Transporturilor a introdus printre societatile care urmeaza sa fie listate la bursa si Metrorex si SAAF, dar decizia finala priveste companiile care detin aeroporturile Otopeni si Baneasa, Aeroportul Mihail Kogalniceanu, Aeroportul Traian Vuia -Timisoara, Administratia Canalelor Navigabile, Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Administratia Porturilor Dunarii Fluviale si Administratia Porturilor Maritime.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a anuntat, astazi, printr-un comunicat, ca a fost selectata pentru a asigura consultanta juridica a procesului, respectiv rganizarea procedurilor de selectare a intermediarilor, modificarea actelor constitutive ale societatilor si consultanta in derularea procesului de listare.


Fondul Proprietatea detine 20% din capitalul social al acestor societati, sapte fiind incluse in portofoliul Fondului chiar de la infiintare, iar Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime la inceputul acestei luni, prin ordonanta de urgenta.

Ministerul Transporturilor detine la toate companiile pachete de actiuni reprezentand cate 80% din capitalul social. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO