Prima pagina

Tranzactii cu 1 % din Rompetrol Rafinare in deschiderea Bursei (Update)

29.08.2007, 10:47 24

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au facut in deschiderea sedintei de astazi obiectul unor tranzactii ridicate, prin care s-au transferat peste 190 milioane de actiuni, reprezentand circa 1% din capitalul social.

"In ultimele doua zile actiunile Rompetrol au urcat foarte mult pe fondul starii emotionale a investitorilor profitand si de cresterile generalizate din piata. Astazi avem o tendinta negativa pe Bursa si de aceea au inceput sa apara volume la vanzare care au mai temperat ascensiunea acestor titluri", spune Iulian Panait, presedintele societatii de consultanta in investitii KTD Invest.

Valoarea tranzactiilor din aceasta dimineata s-a ridicat la 9,7 mil. euro (31,8 mil. lei) si s-au realizat la un pret mediu de 0,145 lei/actiune, cu 14% peste nivelul de inchidere din sedinta precedenta.

"Cei care vand sunt investitori care aveau aceste titluri in portofoliu de foarte multa vreme si care in sfarsit pot sa le valorifice in castig, iar cei care cumpara le achizitioneaza pe termen foarte lung, astepteptand schimbari pozitive pe care le-ar putea aduce noul proprietar", a adaugat Panait.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO