Prima pagina

Trei noi hoteluri cauta 1.600 de angajati in Bucuresti

27.02.2008, 19:32 28

Intrarea pe piata a hotelurilor Radisson SAS, Ramada Plaza si Rin Grand din Capitala, clasificate la patru si cinci stele, a generat o oferta de munca de aproximativ 1.600 de posturi in industria hoteliera, in conditiile in care in prezent unitatile de cinci stele din Bucuresti au un efectiv de circa 1.800 de persoane.
Hotelierii apeleaza in acest context la toate metodele de recrutare, de la site-uri, angajarea unor firme de profil si pana la campanii desfasurate pe vasele de croaziera.
Cu toate acestea deschiderea intr-un interval scurt de timp a mai multor unitati a creat un deficit accentuat de personal specializat.
"Cea mai mare problema la ora actuala sunt angajatii, care sunt destul de greu de gasit. In complexul format din Ramada Plaza si Best Western Parc vom avea aproximativ 400 de angajati", a declarat Elena Mesina, director de marketing si vanzari al Ramada Plaza, hotel care va fi inaugurat in martie in zona Pietei Presei Libere in urma unei investitii de 15 mil. euro. Mesina a mai mentionat ca in principal se gasesc foarte greu ospatari si bucatari specializati si in al doilea rand persoane calificate pentru posturi de cameriste si receptioneri.
Salariile din industria hoteliera sunt, alaturi de salariile din retail, cele mai mici din economie, salariul mediu lunar ajungand la nivelul anului trecut, la 195 de euro, ritmul de crestere anual fiind de aproximativ 10%. "Noi cautam peste un sfert din numarul total al angajatilor care lucreaza in prezent in hoteluri de cinci stele in Bucuresti", a spus Mihaela Forgaciu, directorul de resurse umane al Radisson SAS, cel mai mare hotel de cinci stele pe piata din Capitala.
Hotelul va avea o capacitate de 424 de camere, iar la momentul deschiderii, in aprilie, vor lucra 400 de angajati.
Forgaciu precizeaza ca de la demararea campaniei de recrutare au venit in numar foarte mare angajati de la competitorii directi din Capitala. "In momentul in care esti nou pe piata esti interesant pentru candidati".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO