Prima pagina

Una din cele mai mari tragedii din ultimul deceniu

25.05.2004, 00:00 10

Explozia unui autocamion incarcat cu azotat de amoniu a provocat ieri dimineata, in localitatea buzoiana Mihailesti, una dintre cele mai mari tragedii rutiere din Romania: cel putin 16 persoane si-au pierdut viata si alte 11 au fost ranite.
Acesta este doar un bilant provizoriu, autoritatile estimand ca numarul victimelor ar putea creste. "Un militar este disparut, iar de soarta a trei localnici nu se stie nimic. Numarul persoanelor decedate nu este inca definitiv", a declarat ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea.
Printre cei care si-au pierdut viata se numara sase pompieri, doi jurnalisti si opt pasageri ai unor masini oprite in zona. La spitalele din Buzau si din Capitala au ajuns 11 raniti, iar numarul localnicilor care au suferit doar rani usoare din cauza bucatilor de metal aruncat in aer in momentul exploziei nu este cunoscut.
Soseaua este distrusa pe o lungime de peste 40 de metri, iar zeci de imobile din Mihailesti au fost afectate de suflul exploziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO