Prima pagina

Unul din zece credite a fost acordat de IFN-uri in primele sase luni

21.11.2007, 16:04 15

Institutiile financiare nebancare (IFN) inscrise in Registrul General au acordat, in prima jumatate a acestui an, credite in valoare de 11,6 miliarde lei, respectiv 11% din soldul portofoliului de imprumuturi detinut de bancile comerciale, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citate de Mediafax.

IFN inscrise in Registrul General raporteaza date semestriale, cu exceptia celor din Registrul Special, care transmit informatii trimestriale. La finele lunii septembrie, doar IFN din Registrul Special (RS) aveau un sold al creditelor de 20 de miliarde lei, aproape dublu fata de iunie 2007.

"Cele 38 de societati din Registru Special reprezinta 87% din activele si creditele IFN din Registrul General. Dinamica din trimestrul al treilea ne arata ca am avut dreptate cand am decis sa supraveghem aceste institutii", a declarat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, la un seminar economic organizat de BNR, Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Alpha Bank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO