Prima pagina

UPC plateste 5 milioane euro pentru inca 29.000 de clienti

20.04.2005, 20:22 13

Intrarea pe piata Internetului, achizitii in lant si negocieri intense pentru cumpararea unuia dintre cei doi mari competitori - acestea sunt elementele strategiei agresive de impunere pe piata autohtona din ultimul an ale operatorului de cablu TV UPC Romania, detinut de corporatia americana UnitedGlobalCom.

UPC Romania a anuntat ieri finalizarea achizitionarii operatorului de cablu TV Conex Sat Roman, adaugandu-si astfel aproape 29.000 de clienti la cei 357.000 deja existenti.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata oficial, dar surse apropiate tranzactiei citate de Mediafax o situeaza la circa cinci milioane de euro.

Achizitia vine dupa ce anul trecut, UPC Romania a mai achizitionat doi operatori CATV, din Bacau.

UPC ocupa pozitia a treia pe piata televiziunii prin cablu, primele pozitii fiind ocupate de RCS/RDS si de Astral Telecom, dar aceasta ierarhie e posibil sa se schimbe anul acesta.

UPC se afla in discutii avansate cu actionarii Astral pentru achizitionarea acestui operator, o decizie finala fiind asteptata - conform unor surse din piata - in urmatoarele cateva luni.

Piata autohtona de cablu si servicii integrate (televiziune prin cablu, acces Internet si telefonie) este marcata de o tendinta de consolidare manifestata prin achizitii de amploare ale unor companii de nivel mediu spre mare. Una dintre cele mai recente a fost preluarea PCNet de catre RDS/RCS, tranzactia fiind evaluata de unii specialisti la 10 mil. $ (8 mil. euro).

Tot in acest an UPC Romania a intrat si pe piata Internetului si planuieste pentru acest an investitii in acest sens de aproape 2 milioane de dolari.

Pentru inceput compania lansa aceste servicii in orasele Cluj-Napoca, Timisoara si Ploiesti. Potrivit oficialilor UPC, viteza pe care o va avea serviciul de Internet va fi cea mai mare oferita de vreun operator de tv prin cablu din Romania. Compania este prezenta pe piata locala de 13 ani, timp in care a investit peste 70 de milioane de dolari (56,4 milioane de euro) pentru extinderea retelei proprii si achizitia de jucatori de nivel local. "Avem planuri pe termen lung in Romania. In 2005 intentionam sa facem investitii de peste 8 milioane de dolari (6,15 mil. euro - n.r.)", declara la inceputul acestui an Dragos Tanase, director financiar UPC. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO