Prima pagina

Vega si Rompetrol WS se prabusesc la Bursa (Update 3)

29.08.2007, 14:43 15

Doua din cele trei companii din cadrul grupului Rompetrol listate la Bursa au consemnat scaderi masive la inchiderea sedintei, dupa doua zile de cresteri sustinute.

Pe Rasdaq, Rafinaria Vega a coborat cu 15,38%, cu un rulaj 564.000 de lei. La BVB, titlurile companiei Rompetrol Well Services au pierdut 9,6%, pe o lichiditate de 3,3 milioane de lei.

Rompetrol Rafinare Constanta s-a mentinut pe crestere, pana la 10,16%, cu un rulaj de 51 de milioane de lei (15,6 milioane de euro), ritm redus fata de debutul sedintei. Pe parcursul sedintei, cota actiunilor a fluctuat in jurul pragului de 5%.

Ceilalti indici de pe piata bursiera si-au redus declinul spre sfarsitul zilei, insa doar indicele BET a reusit sa termine pe plus, cu o crestere de 0,8%.

Indicele general al pietei a pierdut 0,56%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF), grupate in indicele BET-FI, s-au depreciat cu un procent. valoarea totala a tranzactiilor a insumat aproape 85 de milioane de lei iar topul lichiditatii a fost completat de SIF- Oltenia, Rompetrol Well Services si SIF Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO