Prima pagina

Veniturile Connex au urcat in ultimele trei luni cu 39%

25.01.2006, 20:42 16

Operatorul de telefonie mobila Connex Vodafone a raportat o crestere a veniturilor din servicii de 39% in ultimele trei luni ale anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. In ultimul trimestru, Connex Vodafone a atras peste 600.000 de utilizatori noi, iar numarul abonatilor a ajuns la 6,13 milioane, in crestere cu 25% fata de acum un an. Numarul de utilizatori ai serviciilor 3G ale Connex Vodafone a ajuns la 97.300 la finalul anului trecut.

"Am avut o strategie foarte buna, care nu cred ca trebuie schimbata", a spus pentru ZF Liliana Solomon, noul director executiv al Connex Vodafone, intr-un interviu acordat ZF saptamana trecuta. "Sunt foarte incantata de ceea ce au realizat angajatii Connex Vodafone si cred sincer ca lor li se datoreaza succesul si realizarile extraordinare ale companiei. Ei sunt bunul cel mai de pret al investitiei Vodafone si ne bazam pe ei in continuare pentru a ne atinge obiectivele".

Avand in vedere nivelul anuntat de crestere a veniturilor si faptul ca in ultimele trei luni ale anului 2004 veniturile din servicii s-au ridicat la 192,9 milioane de dolari, rezulta ca veniturile in perioada octombrie-decembrie 2005 au ajuns la circa 268 milioane de dolari (227 mil. euro la cursul mediu pe trimestrul respectiv).

Luand in considerare cresterile anuntate de companie si rezultatele financiare anterioare, veniturile totale ale Connex Vodafone pe anul trecut s-au situat in jurul valorii de 950 milioane de dolari (766 mil. euro).

Connex Vodafone nu a facut publice veniturile in valoare nominala.

Compania a anuntat ca venitul mediu pe utilizator (ARPU), un indicator esential in industria telefoniei mobile, a crescut cu 10% de la an la an, atingand valoarea de 15,4 dolari (circa 12,4 euro). Totusi, venitul mediu pe utilizator a scazut usor fata de trimestrul anterior, cand a avut valoarea de 15,9 dolari (12,8 euro). In mod traditional pe aceasta piata, in luna decembrie ARPU inregistreaza o scadere artificiala, din cauza adaugarii unui numar mare de noi clienti care nu genereaza venituri semnificative intr-o perioada atat de scurta. Profitul operational inregistrat de companie pe anul 2004 s-a ridicat la 226 milioane de dolari, la venituri de 686 milioane de dolari.

Principalul competitor, Orange, va raporta rezultatele pentru ultimul trimestru al anului 2005 la jumatatea lunii viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO