Prima pagina

Vladescu ramane in Guvern ca secretar de stat la Finante

06.04.2007, 20:33 11

Sebastian Vladescu (PNL), fostul ministru de finante, va prelua functia de secretar de stat pe probleme de Trezorerie si relatii internationale la noul Minister al Economiei si Finantelor, dupa ce postul sau de ministru a fost restructurat prin comasarea Ministerului Finantelor Publice (MFP) cu Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in cadrul remanierii guvernamentale de la inceputul acestei luni.
Pozitia de secretar de stat pe probleme de Trezorerie si relatii internationale la MFP era detinuta pana in prezent de reprezentantul PD, Bogdan Dragoi. Fost secretar al Ministerului Integrarii Europene, Dragoi, fusese numit in functie in toamna anului trecut.
Parlamentul a validat, marti, noul Cabinet propus de premierul Tariceanu, in absenta parlamentarilor de la PD si PLD, care au refuzat sa participe la vot. Guvernul Tariceanu II va incepe sa functioneze in noua formula dupa depunerea astazi a juramantului de catre ministri.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu urmeaza sa semneze deciziile de revocare din functie pentru cei 19 secretari de stat ai PD, care si-au semnat cu o saptamana in urma demisiile in alb la solicitarea conducerii democrate.
PD are cate un secretar de stat in ministerele Administratiei, Economiei, Agriculturii, Finantelor si Educatiei.
Democratii mai sunt reprezentati in Ministerul Transporturilor de doi secretari de stat, iar in Ministerul Muncii de alti trei.
Democratii mai detin conducerea Garzii Nationale de Mediu, a Casei Nationale de Pensii, a Autoritatii pentru Protectia Copilului, a Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare, a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, a Agentiei pentru Zonele Miniere, a Agentiei Nationale de Cadastru, a ANOMFM si a Oficiului pentru Protectia Consumatorului.
Aceste posturi vor fi ocupate de reprezentanti ai PNL si UDMR, dar pana aseara nu fusesera luate decizii privind inlocuitorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO