Prima pagina

Vodafone "musca" din reteaua retail a Orange si Cosmote

Vodafone "musca" din reteaua retail a Orange si Cosmote
11.06.2008, 19:33 15

Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a facut o noua achizitie pe piata locala de retail GSM, a treia din ultimul an, preluand compania Vegastel 2007 din Botosani, care vindea serviciile si produsele Orange, Cosmote si Vodafone printr-o retea de 60 de magazine. Vodafone confirma astfel informatiile publicate de ZIARUL FINANCIAR din data de 8 aprilie, privind negocierile de preluare dintre operator si Adrian Prodan, 31 de ani, proprietarul retailerului.
Reteaua de retail GSM detinuta de Prodan a inregistrat anul trecut afaceri de 18,5 mil. euro si un profit de 76.000 de euro. Tranzactia cu Vodafone s-a situat la circa 3 mil. euro, conform unor surse din piata. Oficialii Vodafone au precizat ca valoarea tranzactiei nu este publica, in timp ce Adrian Prodan nu a putut fi contactat.
Peste 50 din cele 60 de magazine vindeau doar serviciile si produsele Orange, Vegastel fiind unul din primii cinci parteneri ai celui mai mare operator de telefonie mobila de pe piata. Este pentru a doua oara in acest an cand Vodafone achizitioneaza un partener Orange. In luna martie, Vodafone a cumparat partenerul Orange Proton, care opera o retea de 73 de magazine. In total, prin cele doua achizitii din ultimul an, Vodafone a preluat un numar de peste 120 de magazine care vindeau serviciile celui mai mare competitor al sau, Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO