Prima pagina

Vodafone: Veniturile pe 2006 au trecut de 1 mld. euro

Vodafone: Veniturile pe 2006 au trecut de 1 mld. euro

Compania a castigat 1,6 milioane de clienti in 2006

01.02.2007, 19:41 10

Vodafone Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom, a inregistrat in anul calendaristic 2006 venituri de peste un miliard de euro. Compania nu a furnizat detalii despre nivelul profitului, aceste date urmand sa fie publicate la incheierea anului fiscal 2006 - 2007 al Vodafone (1 aprilie 2006 - 31 martie 2007).
"Anul trecut am fost operatorul care a inregistrat cea mai rapida rata de crestere de pe piata. Atat veniturile, cat si numarul de clienti au inregistrat rate puternice de crestere. A fost un an foarte bun pentru Vodafone", a declarat pentru ZF Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.
Veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2006 cu 29,7% fata de aceeasi perioada a anului 2005, iar numarul de clienti ai operatorului a crescut cu 561.000, la 7,717 milioane, conform datelor publicate ieri de grupul Vodafone. Dintre acestia, 66,5% erau utilizatori de cartele preplatite, diferenta fiind reprezentata de utilizatorii cu abonament.
Vodafone a adaugat astfel in intregul an 2006 un numar de aproape 1,6 milioane de clienti noi. Orange Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a anuntat inca din luna octombrie a anului trecut ca veniturile sale pe anul 2006 vor depasi un miliard de euro. Orange a anuntat la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut ca numarul de clienti ai companiei a depasit opt milioane.
Liliana Solomon afirma ca avansul puternic al numarului de clienti si al veniturilor este determinat de un complex de factori, printre care rebrandingul Connex in Vodafone, redefinirea strategiei retail si investitiile realizate in retea de la achizitia companiei de catre grupul Vodafone.
"Schimbarea strategiei retail, care a dus la rezilierea contractului cu lantul Germanos, si extinderea puternica a numarului de magazine proprii s-au dovedit a fi decizii corecte", a spus Liliana Solomon.
Germanos aducea la un moment dat 30% din numarul de clienti noi ai operatorului, insa Vodafone a rupt contractul cu retailerul grec in luna septembrie a anului trecut, afirmand ca doreste ca partenerii sai sa se concentreze exclusiv pe brandul Vodafone. Germanos a fost preluat anul trecut de operatorul elen Cosmote in cadrul unei tranzactii la nivel international, care a inclus si magazinele din Romania ale retailerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO