Prima pagina

Voestalpine, venituri de 10,5 mld. euro in anul fiscal 2007/2008, in urcare cu 51%

05.06.2008, 11:54 19

Producatorul austriac de otel Voestalpine, care ar putea alege Romania pentru o investitie de 5 iliarde de euro, a raportat venituri de 10,5 miliarde de euro in anul fiscal 2007/2008, cu 51% peste nivelul din intervalul anterior, potrivit datelor publicate astazi de companie.
Profitul net a urcat in aceeasi perioada cu 31%, la un miliard de euro, se arata in raportul financiar al grupului siderurgic.
Grupul austriac a anuntat, in noiembrie anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca in zona Marii Negre o unitate de productie a otelului, in cadrul unui program de investitii de circa 5 miliarde de euro. Potrivit informatiilor publicate de ziarele austriece in luna mai, orasul romanesc Constanta si Odessa din Ucraina sunt cele doua locuri care au ramas pe lista scurta a producatorului austriac de otel.
Conducerea celei mai mari companii europene din industria otelului urmeaza sa decida unde va fi amplasat combinatul in cadrul unei intalniri pe care o va avea in luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO