Prima pagina

Waring, Mazda: Motorizarile pe benzina vor recupera teren

Waring, Mazda: Motorizarile pe benzina vor recupera teren

Noua Mazda3 va fi lansata in decembrie la Salonul Auto de la Bologna

07.08.2008, 21:54 10

"Cererea pentru modelele echipate cu motoare pe benzina a crescut. Spre exemplu, in Romania jumatate dintre modelele Mazda sunt echipate cu motoare pe benzina, cresterea acestora datorandu-se scumpirii pretului la motorina", a spus Waring.
In primele sapte luni ale anului vanzarile Mazda pe piata locala au atins nivelul de aproape 1.560 de unitati, in crestere cu 341% fata de acelasi interval al anului trecut, in conditiile in care targetul pe anul in curs este de 2.500 de unitati.
"Vanzarile Mazda ar putea ajunge in acest an chiar si la 3.000 de unitati, dar nu se pot livra suficiente masini", a spus J.A. Schmid, director regional in cadrul Mazda Europa Centrala si de Est.
La nivelul lunii iulie vanzarile Mazda pe piata locala au atins un nivel de 207 modele, de trei ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Cel mai bine vandut model in iulie a fost Mazda3, cu 66 de unitati, urmat de Mazda2 cu 55 de unitati, Mazda6 cu 40 de masini si SUV-ul CX-7 cu 32 de unitati.
"Pentru Romania ne-am propus sa atingem un volum de 5.000 de automobile in 2010 si sa ajungem la un nivel de 2% din piata de import", a spus Waring.
Potrivit oficialilor Mazda, cel mai bine vandut model al marcii in 2010 va fi urmatoarea generatie a modelului compact Mazda3 (foto), care va fi prezentat in luna decembrie a acestui an in cadrul Salonului Auto de la Bologna.
Pana in 2010 numarul dealershipurilor Mazda va ajunge la 25, in conditiile in care in prezent sunt 15.
"Dorim sa acoperim principalele orase din tara. In primul semestru al acestui an am ajuns la 16 dealeri, iar pana la sfarsitul anului vom avea 20 de dealeri", a spus Cristian Rigu, country manager pentru Mazda in Romania.
La capitolul investitii, locatiile din Bucuresti sunt mai scumpe, potrivit oficialului Mazda, datorita preturilor mai ridicate la terenuri, dar si la constructii, care pot ajunge si la 1.700-2.000 de euro metru patrat construibil.
In tara preturile sunt mai mici - 500-600 de euro pentru un metru patrat construit, cu toate ca sunt utilizate aceleasi standarde.
In prezent, Romania apartine de reprezentanta Mazda pentru Europa Centrala si de Sud-Est, cu sediul in Austria, dupa ce compania a preluat importul in septembrie 2006, urmand ca in acest an sa fie infiintata o companie independenta in Romania.
"In momentul de fata exista un plan pentru deschiderea unei companii nationale de vanzari in Romania. A fost aprobat proiectul, suntem in proces de recrutare a personalului. Noua companie va fi independenta, dar va fi o componenta a Mazda Austria, parte a Mazda Motor Europe. Nu va fi o companie detinuta de cineva din Romania. Va fi o filiala a Mazda Japonia. Iar dealerii vor ramane in continuare importatori directi pentru automobile si piese de schimb", a spus Cristian Rigu.
In prezent Mazda Romania are patru angajati, in timp ce pana la sfarsitul anului vor ajunge la opt, care vor acoperi intreg spectrul de activitati - de la area sales manager la aftersales.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO