Profesii

Afacerea de soi a unui fost campion al României. Adrian Anca a renunţat la fotbal şi încearcă să devină un afacerist de succes

Afacerea de soi a unui fost campion al României. Adrian...

Autor: Pro Sport

06.07.2014, 13:05 8785

Tot mai mulţi fotbalişti renunţă total la sportul în care au activat după ce se retrag şi aleg să intre în afaceri. E şi cazul lui Adrian Anca (38 de ani), fost atacant la Gloria, CFR şi Oţelul. A ajuns al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei clujene şi a reuşit eventul cu această formaţie în 2008, dar a şters tot cu buretele doi ani mai târziu, când s-a retras. Atunci a conştientizat că lumea fotbalului nu-l mai atrage şi a intrat în afaceri. Domeniul: agricultura.

Visa de ceva vreme să scoată bani din pământ. Văzuse asta, la o scară mai mică, la tatăl său şi îi străfulgerase prin minte încă de când era fotbalist că domeniul părintelui său ar putea fi şi viitorul lui. „Mi-a plăcut întotdeauna. Am făcut şi facultatea asta. Sunt inginer agronom“, se prezintă Adrian Anca, omul de afaceri. E diferit faţă de Anca fotbalistul. E mult mai calculat. Aici se bazează pe o strategie, nu pe intuiţie, ca pe terenul de fotbal.
 
200 de hectare, patru angajaţi

Micul „paradis“ al celui poreclit cândva „Caniggia“ e cuibărit undeva, lângă Oradea. Cât priveşti cu ochii e doar teren în care fostul golgheter a investit. În 2010, el a demarat proiectul şi a avut curajul unui atacant care alege să execute un penalty decisiv. Şi-a băgat aproape tot ce a strâns din sport în noua afacere, bani adunaţi în toţi anii de fotbal transformându-se în culturi agricole. A început să cultive porumb, grâu şi secară, iar după patru ani trage linie şi spune că a ajuns la 500.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO