Profesii

Americanii de la Eaton vor să tripleze capacitatea unei fabrici din Maramureş şi angajează peste 100 de oameni

Extinderea fabricii de la Buşag va tripla capacitatea de producţie şi va crea 110 locuri de muncă. În prezent, unitatea are 200 de angajaţi.

Extinderea fabricii de la Buşag va tripla capacitatea de producţie şi va crea 110 locuri de muncă. În prezent, unitatea are 200 de angajaţi.

Autor: Radu Bostan

18.06.2014, 00:07 3156

Eaton este cea mai mare firmă din Maramureş şi al doilea angajator din judeţ după producătorul de mobilă Aramis Invest deţinut de antreprenori români. Rata şomajului în Maramureş este de 3,54%, sub media naţională, de 5,14% în aprilie.

Grupul american Eaton, unul dintre cei mai mari pro­ducători mondiali de echi­pamente electrice, care are în România afaceri de 230 milioane de euro şi peste 2.000 de angajaţi în producţie, va investi 9,5 milioane de dolari (7 mil. euro) pentru a tripla capacitatea fabricii de confecţii metalice din Mara­mureş, unde lucrează în prezent 200 de persoane.

Fabrica amplasată în satul Buşag, la câţiva kilometri de Baia Mare, prelucrează coli de metal pentru a produce tablouri electrice şi piese care sunt folosite ulterior de celelalte facilităţi din grupul Eaton. Extinderea unităţii, preconizată să se încheie în luna septembrie, va mări spaţiul de lucru cu 7.700 de metri pătraţi şi capacitatea de producţie cu 6.000 de tone, o creştere de 200% de la capacitatea actuală. Investiţia va crea 110 locuri de muncă noi în următoarele 14 luni.

„Regiunea Buşag şi România oferă o forţă de muncă extrem de bine pregătită şi joacă un rol vital în succesul continuu al companiei Eaton“, a afirmat Frank Camp­bell, preşedintele diviziei electrice a Eaton pentru zona Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). După extindere, unitatea din Buşag va fi cel mai mare producător de piese de metal fabricate pentru întreprin­derile electrice ale companiei din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO