Profesii

Andrei Rădulescu, BT: În perioada următoare ne aşteptăm la decelerarea dinamicii salariului real

Andrei Rădulescu, BT: În perioada următoare ne...

Autor: Cristina Bellu

08.09.2017, 11:56 215

Majorarea salariilor a contribuit la accelerarea consumului privat şi la deteriorarea competitivităţii internaţionale a economiei în ultimele trimestre, comentează Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania, datele statistice privind salariul mediu net pe economie publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în primele şapte luni ale anului salariul mediu net a crescut cu 15% an/an (14,3% an/an după ajustarea cu inflaţia).

“Pentru perioada următoare ne aşteptăm la decelerarea dinamicii salariului real, pe fondul maturităţii ciclului economic post-criză şi accelerării inflaţiei.”, spune Rădulescu. 

Salariul mediu net pe economie a crescut cu 0,5% lună/lună şi cu 15,1% an/an la 2,391 lei în iulie, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

“Această evoluţie a fost determinată de politica de venituri implementată de Administraţie, de evoluţia economiei la un ritm peste potenţial şi de migraţia populaţiei active.”, mai spune Andrei Rădulescu.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO