Profesii

Angajatorii nu tin cont de criza financiara si pun la bataie 9.500 de joburi

17.10.2008, 14:45 25

Aproximativ 9.500 de locuri de munca sunt scoase la concurs in aceasta toamna in Capitala prin intermediul a trei targuri de joburi.

Criza financiara internationala nu pare sa ii sperie pe angajatorii de pe piata locala, care au decis sa ia cu asalt targurile de joburi din octombrie organizate in Capitala si sa puna la bataie 9.500 de joburi pentru studenti, absolventi sau tineri cu experienta de pana la 8 ani pe piata fortei de munca.
In contextul in care foarte multe institutii financiare importante din toata lumea se confrunta cu grave dificultati, care ar putea avea impact si pe piata locala, bancile romanesti au pus pe masa 2.000 de joburi la targul Banking Jobs, organizat la Institutul Bancar Roman (IBR) in perioada 9-11 octombrie. "Apreciez ca toate joburile din oferta vor fi ocupate pana la sfarsitul anului, pentru ca, in continuarea, sistemul bancar are foarte mare nevoie personal. Chiar daca este o criza economica la nivel international, bancile din Romania si-au facut planuri de angajare pentru acest an care trebuie respectate.
Mesajul bancilor este clar: vor sa creasca in continuare si sa atraga resursa umana necesara dezvoltarii", spune Cornel Dinu, director general al Multi Media Net, companie organizatoare a targului. La evenimentul la care au participat 22 de institutii financiare, BCR a pus la bataie peste 20 de pozitii vacante in cadrul Adminsitratiei Centrale a bancii, BRD a oferit locuri de munca pentru posturi ca analist de risc sau controlor de gestiune, in vreme ce Bancpost s-a axat pe oferte pentru entry - level. Dupa Banking Jobs, bancile si-au mutat ofertele de joburi in cadrul salonului "Cariere de viitor", care s-a desfasurat vineri si sambata la Academia de Studii Economice (ASE) si a fost organizat de camera franceza de comert si industrie din Romania si de camera de comert romano-elvetiana, in parteneriat cu mai multe companii. Sistemul bancar a venit cu o oferta de 500 de joburi, in vreme ce oferta din industrie a fost de 1.000 de locuri de munca. Reprezentantii BRD, una dintre bancile prezente si la Banking Jobs, au precizat ca se asteapta ca peste 10 persoane sa fie angajate in urma "Cariere de viitor".
In total, cei 70 de angajatori prezenti au avut in oferta 4.000 de joburi, atat pentru candidatii fara experienta, cat si pentru cei cu pana la 8 ani de experienta pe piata fortei de munca.
"Angajatori de top", care va avea loc in Bucuresti la sfarsitul acestei luni, incheie triunghiul targurilor de joburi din luna octombrie si vine cu o oferta de circa 3.500 de locuri de munca. Sectorul financiar-bancar se numara printre domeniile care vor fi cel mai bine reprezentate si la acest targ, din punctul de vedere al numarului de joburi, alaturi de IT&C, consultanta si inginerie.
Cei aproximativ 13.000 de vizitatori care sunt asteptati sa treaca pragul targului vor putea alege din ofertele a 120 de companii. Angajatori de top se organizeaza si in alte orase ale tarii, iar in cele sase editii care au avut loc pana acum, 5.800 de candidati si-au gasit un loc de munca in urma participarii la eveniment.
Nicoleta Anton, marketing & PR manager la Catalyst, organizatorul Angajatori de Top, spune ca la targul de joburi vor participa companii care sunt lideri in industria in care activeaza, care aleg sa faca angajari si sa se dezvolte in ciuda turbulentelor financiare globale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO