Profesii

Antreprenorii români se mai pot înscrie până la sfârşitul săptămânii la programul de mentorat organizat de EY la Monaco

Antreprenorii români se mai pot înscrie până la...

Autor: Claudia Medrega

25.02.2015, 19:31 253

Antreprenorii români se mai pot înscrie până la sfârşitul acestei săptămâni la programul internaţional de mentorat “Accelerating Entrepreneurs”, organizat de firma de audit şi consultanţă EY, termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor fiind 1 martie.

35 de antreprenori români s-au înscris până acum în acest program. Numărul total de înscrieri a ajuns la 258, din care România şi Statele Unite deţin câte 13% din înscrişi, urmate de India, cu 22 de antreprenori care şi-au exprimat interesul pentru acest program.

Cei care intenţionează să aplice pentru acest program trebuie să fie fondatori, proprietari sau CEO ai unor companii private care există pe piaţă de minimum doi ani şi să fie responsabili pentru performanţele recente ale acestor companii. Totodată, companiile reprezentate trebuie să fi înregistrat vânzări mai mici de 30 mil. dolari în fiecare dintre ultimii doi ani financiari.

Antreprenorii selectaţi vor avea şansa să fie prezenţi la evenimentul EY World Entrepreneur Of The Year organizat în perioada 3-7 iunie în Monte Carlo.

Aplicaţiile se depun online pe adresa www.ey.com/scaleup.

Programul „Accelerating Entrepreneurs” susţine dezvoltarea afacerii antreprenorilor cu poţential din întreaga lume oferind consiliere din partea unei echipe de experţi EY şi lideri de business, potrivit informaţiilor transmise de EY.

Denumit anterior „Ready, Set, Grow”, programul „Accelerating Entrepreneurs" a fost redenumit şi remodelat, în aşa fel încât câştigătorii programului să primească un pachet complet de consultanţă, suport şi mentorat. Pachetul include o sesiune de 90 de minute în cadrul EY World Entrepreneur Of The Year, unde câştigătorii programului Accelerating Entrepreneurs îşi vor prezenta planul de afaceri unui panel de "Antrenori pentru creştere” (Growth Coaches), care le vor oferi îndrumări şi consiliere de specialitate. Totodată, programul oferă oportunitatea de a stabili relaţii de mentorat continue cu antrenorii şi cu câştigătorii naţionali ai concursului EY Entrepreneur Of The Year şi oportunitatea de a participa la EY World Entrepreneur Of The Year, toate cheltuielile fiind suportate de EY, pentru a se întâlni şi socializa cu antreprenori din peste 60 de ţări, care se vor reuni la Monte Carlo.

Procesul de selecţie al antreprenorilor care vor beneficia de consiliere şi sprijin din partea EY în cadrul Accelerating Entrepreneurs va fi derulat de un panel independent de experţi în funcţie de mai multe criterii: potenţialul de creştere al companiei, spirit antreprenorial şi leadership, viziune strategică, gândire inovatoare şi originalitate, performanţe financiare şi cultura de HR.

"Pe măsură ce se dezvoltă, companiile antreprenoriale au un impact tot mai mare asupra comunităţilor din care fac parte, prin locurile de muncă generate şi produsele şi serviciile inovatoare oferite. De aceea, este atât de important să le oferim suport încă din primele etape ale călătoriei lor, prin deschiderea reţelei noastre către ei", susţine Alexandru Lupea, Strategic Growth Markets Leader şi Audit Partner, EY România.

Mircea Tudor, inventatorul şi antrepre­norul care a fondat în urmă cu două decenii compania MB Telecom - singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă -, va reprezenta Ro­mâ­nia în vara acestui an în competiţia mondială EY World Entrepreneur of The Year.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY (Ernst&Young) în 1986, în Statele Unite şi, începând cu anul 1993, a fost extins la nivel internaţional. În prezent, EOY se derulează în peste 50 de ţări şi premiază cei mai inovativi şi de succes antreprenori din lume.

Deţinătorii titlului EOY derulează afaceri care generează, în medie, un venit de circa un miliard de dolari şi au o rată medie de creştere de peste 17% pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO