Apple, Google şi BMW, cei mai doriţi angajatori în rândul studenţilor români

10 oct 2016 Autor: Cristina Rosca

Studenţii români, indiferent de profilul de studiu, îşi doresc să lucreze pentru companii gigant în frunte cu Apple, Google şi BMW, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Universum Global. În top apar şi Dacia, OMV Petrom şi Banca Transilvania, trei dintre cele mai puternice companii româneşti.

„Observăm că în România joburile în inginerie şi producţie sunt cele mai căutate. Prin comparaţie, în Occident se caută locuri de muncă în bănci şi în management sau consultanţă strategică“, spun oficialii care au făcut studiul.

Universum face de mulţi ani acest studiu pe pieţele dezvoltate din vestul Europei, iar începând din 2016 a intrat şi pe piaţa locală. Acesta este astfel primul studiu pentru piaţa din România şi a avut la bază aproape 10.500 de studenţi de la 46 de universităţi şi de la 136 de specialităţi. Studenţii români aşteaptă un salariu mediu de 587 euro, în contextul în care salariul mediu la nivel de economie este de 440 de euro.

Preferinţele diferă în funcţie de domeniul de studiu şi de sex. Astfel, femeile preferă L’Oreal, în timp ce bărbaţii se orientează către BMW şi Volkswagen. Apple şi Google însă se găsesc în preferinţele tuturor studenţilor, de regulă, indiferent de sex.

Cele două companii apar de altfel în top zece angajatori indiferent de domeniul de studiu. Cei care studiază business sau comerţ i-au ales pe primele două locuri, pe când viitorii ingineri s-au orientat către industria auto - BMW, Continental şi Volkswagen - pe podium.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2016

 
Cuvinte cheie:
angajatori
, studenti
, Apple
, Google
, BMW
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide