Profesii

Asiguratorul Global Alliance cauta manageri romani pentru Angola

18.07.2007, 18:52 24

Compania de asigurari Global Alliance, cu sediul la Londra, cauta manageri romani pentru filiala sa din Angola.
Astfel, asiguratorul cauta un general manager caruia ii ofera un salariu anual brut de 180.000 $ (15.000 $/pe luna), un underwriter (specialist in subscrierea riscurilor) si un manager de daune, fiecaruia fiindu-i oferit un salariu anual brut de 72.000 $ (6.000 $ lunar). La salariu se adauga diferite bonusuri. Candidatii trebuie sa aiba cel putin trei ani de experienta in domeniul asigurarilor si sa vorbeasca fluent engleza.
Compania deruleaza un proces de recrutare in mai multe tari, printre care si Romania.
"Ne uitam spre Romania din mai multe motive. Angola este o tara in care se vorbeste portugheza, iar romanilor le-ar fi foarte usor sa invete limba in cazul in care nu o stiu deja. Nivelul de pregatire este mai ridicat decat in alte tari, cum este Portugalia, spre exemplu, unde am avut interviuri, dar nu am fost deloc impresionati de pregatirea candidatilor", a comentat pentru ZF Robert Lewis, executive director si controlling shareholder al Global Alliance Holdings.
Doi romani lucreaza deja pentru Global Alliance, unul in Angola si altul in Mozambic. Asiguratorul mai cauta candidati pentru cele trei pozitii deschise in Angola si in Franta, Africa de Sud, SUA si Marea Britanie.
"Nu este sigur ca cei trei candidati vor fi romani, insa cu toate acestea, dupa ce am vizitat Romania si am intervievat cateva persoane cu background in asigurari, am fost placut impresionati de ce am vazut", spune Lewis.
Asiguratorul nu are un birou in Romania si nici nu ia in considerare intrarea pe piata in urmatorii trei ani. "Piata este foarte competitiva", spune Lewis.
Acesta nu este primul demers de recrutare de management romanesc pentru strainatate. De curand, Banca Aval din Ucraina, care a fost cumparata in urma cu doi ani de Raiffeisen International, a anuntat ca deruleaza un proces de recrutare in Europa de Est pentru selectarea unui bancher care sa ocupe pozitia de Vice President Finance in Ucraina, una dintre tarile vizate pentru selectie fiind Romania. Pachetul salarial oferit era de aproximativ 400.000 de euro.
Global Alliance are deja 40 de angajati in Angola: 4 sunt sud-africani, 34 - angolezi, un roman si un mozambican. Grupul Global Alliance a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 100 mil. $ si are 180 de angajati. Global Alliance este detinut in proportie de cate 50% de ABC Worldwide Pty LTD, un vehicul de investitii inregistrat la Londra, si de compania L and A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO