Profesii

BIA intra pe leasing de personal si spera sa-si dubleze afacerile

16.05.2010, 23:10 168

Cristian Gheorghe, 39 de ani, general manager al firmei BusinessIntelligence Alliance (BIA), care desfasoara activitati derecrutare si payroll, a intrat pe piata de servicii de leasing depersonal si crede ca va incheia anul acesta cu vanzari de un milionde euro, fata de nivelul de 400.000 de euro de anul trecut.

"Intentionam sa lansam divizia de leasing de personal de un ansi jumatate, insa am ales acest moment pentru ca unul dintreclientii caruia ii ofeream servicii de payroll (pentru platasalariilor - n. red.) a fost nevoit sa externalizeze o parte dinforta de munca. Deja am preluat 200 de angajati sub forma deleasing", sustine Gheorghe, care estimeaza ca pana la sfarsitulanului noua divizie va duce afacerile BIA la o crestere aafacerilor.

"Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 400.000 de euro dinserviciile de recrutare si payroll, iar anul acesta avem in vedereo crestere de pana la un million de euro, pe care o vom obtine celputin cu contractele deja incheiate."

Afacerile BIA, care are in prezent 20 de angajati, au fost anultrecut la nivelul celor din 2008 si au fost sustinute in principalde o crestere cu 30% a serviciilor de salarizare, care a compensatscaderea inregistrata de divizia de recrutare. Angajarea de fortade munca pe durata temporara reprezinta o alternativa pentrucompaniile presate de reducerea costurilor, dar care inca mai auproiecte punctuale pentru care au nevoie de oameni. Unele firmeapeleaza la leasing de personal pentru ca organigrama interna nu lemai permite sa creeze noi pozitii, desi mai au nevoie de forta demunca. Principalele sectoare in care sunt folositi angajati inregim temporar sunt retail, IT sau productie (pentru muncitorinecalificati).

Cristian Gheorghe conduce operatiunile BIA din 2007, dupa ceMarius Balasoiu, fostul general manager, a parasit companiaimpreuna cu o parte a echipei pentru a-si deschide propriulbusiness, firma de training For People. Gheorghe are o experientade peste 10 ani in training si consultanta in resurse umane. In2000 a infiintat firma Nexus Consulting, specializata in serviciide training pentru manageri si nonmanageri. BIA a fost infiintatain 1992 de catre George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscutihead-hunteri din piata. In vara anului 2005, compania a fostpreluata de fondul de investitii Gemisa.

Printre principalele firme de recrutare care ofera si leasing depersonal se numara APT, Professional, Aims sau Lugera&Makler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO