Profesii

Cât costă recrutarea unui angajat

Autor: Adelina Mihai

16.12.2010, 23:45 352

Aproape 30% din companiile de pe piaţa locală plătesc cel puţin50 de euro pentru a recruta un angajat pentru o poziţie de entrylevel, specialist sau middle management, potrivit rezultatelor unuistudiu trimestrial realizat de HR Club, asociaţia profesioniştilorîn resurse umane şi firma de cercetarea Daedalus MillwardBrown.

Astfel, pentru recrutarea unui candidat pentru o poziţie deentry level, numai 3,5% din companii nu plătesc nimic (folosescmodalităţi interne de recrutare, cum sunt recomandările interne sauCV-urile primite de companie), în timp ce aproape 12% plătesc între1 şi 50 de euro pentru recrutarea unui angajat începător. Dealtfel, numărul companiilor care plătesc mai mult de 50 de europentru recrutarea unui angajat fără experienţă este mai mare: 30%în prezent, faţă de 8% la finele lunii martie.

Procentul angajatorilor care plătesc mai mult la recrutarecreşte semnificativ în cazul recrutărilor pentru niveluri de middlemanagement, întrucât 42% din aceştia ar fi dispuşi să plăteascăpeste 50 de euro pentru un nou angajat.

Studiul realizat de HR Club, o asociaţie care are peste 400 demembri specialişti în resurse umane, a fost realizat în cel de-altreilea trimestru al anului, iar la capitolul legat de recrutare şiselecţie au participat peste 120 de respondenţi.

Costurile recrutării sunt mai mari în funcţie de metodelefolosite de angajatori. Preţul postării unui anunţ pe un site derecrutare este de aproximativ 100 de euro, în timp ce recrutareaprintr-o agenţie ajunge la câteva sute de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO