Profesii

Cât mai câştigă un junior în audit: între 350 şi 550 € net/ lună

Autor: Adelina Mihai

02.12.2010, 23:53 2840

Salariul net pe care îl poate obţine un tânăr care intră pe opoziţie de entry-level în compania de consultanţă fiscalăLeitnerLeitner este cuprins între 350 şi 550 de euro net pe lună,în funcţie de cunoştinţe, potrivit lui René Schöb, partner încadrul companiei.

"Credem că oferim salarii bune în comparaţie cu alte companiiinternaţionale de profil. Pentru nivelul de junior, de regulă,recrutăm direct din facultate, dar pentru nivelurile de senior cuminimum 3 ani experienţă nu există alte modalităţi decât recrutareaoamenilor cu background în industriile de taxe, audit şicontabilitate. Dacă suntem în căutarea unor poziţii de middle saude top-management, fie recrutăm prin reţeaua noastră, fie prinagenţii specializate în recrutare", a spus Schöb.

LeitnerLeitner a intrat pe piaţa locală în luna noiembrie 2008şi a funcţionat până la sfârşitul lui 2009 prin intermediul unuidepartament de taxe. La începutul acestui an, compania a fuzionatcu Adevaris, fosta divizie de servicii financiare a Fine Consultingşi au avut împreună încasări de 1,8 milioane de euro, potrivit unorinformaţii anterioare. În prezent, compania are pe piaţa locală 40de angajaţi, în cadrul departamentelor de taxe, audit şicontabilitate/ salarii.

În prima parte a anului, compania a angajat 6 oameni, iar înprezent face recrutări pentru câteva poziţii de senior şi junior întoate departamentele. LeitnerLeitner primeşte câte 5- 10 aplicaţiispontane pe zi la anunţurile postate, iar pentru candidaţii pentruo poziţie de senior solicită o experienţă de cel puţin 4-6 ani. "Pentru noi este foarte important ca toţi angajaţii să aibă odiplomă în economie pentru cunoştinte de bază în contabilitate,taxe şi audit şi să fie printre cei mai buni în anul lor. Ospecializare făcută la facultate într-unul dintre cele trei domeniinu este importantă pentru noi, întrucât considerăm că ceea ce sedobândeşte în timpul facultăţii este mai degrabă o bază şi nureprezintă competenţe specializate", a adăugat Schöb.

Compania nu a redus salariile în ultimul an şi oferă încontinuare aceleaşi beneficii angajaţilor. Unul dintre acestea esteo săptămână în plus de concediul plătit pe care angajaţii o potfolosi pentru dezvoltarea personală. "Am lucrat cu bonusuriindividuale pentru eforturi extraordinare, întrucât scopul nostru afost să reducem costurile în afara câmpului de salarii. În ceea cepriveşte aplicaţiile pe care le primim pentru posturile deschise,am constatat că aşteptările salariale nu mai reprezintă factoruldecisiv pentru o schimbare, ci faptul că oamenii îşi doresc săcâştige experienţă în cadrul unei companii internaţionale", a maispus Schöb.

LeitnerLeitner este o firmă austriacă de audit şi consultanţăfiscală prezentă în opt ţări (Austria, Bosnia şi Herţegovina,Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia), având peste700 de angajaţi la nivel internaţional.

Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de audit şi consultanţăsunt firmele din Big Four (Pricewater­houseCoopers, Deloitte, KPMGşi Ernst&Young), unde salariile pentru poziţiile de entry-levelîncep de la 600- 700 de euro pe lună, potrivit informaţiilor dinpiaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO