Profesii

Ce avocaţi au fost implicaţi în tranzacţia prin care germanii de la Steag au intrat pe piaţa eolienelor

Autor: Cristi Moga

16.05.2012, 00:02 825

Tranzacţia prin care gigantul german Steag, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde de euro, a intrat recent pe piaţa locală a eolienelor prin achiziţia unui proiect de la grupul Monsson, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a fost asistată de firmele de avocatură Peli Filip şi Salans.

Salans poate fi considerată firma de avocatură "de casă" a grupului controlat de Muntmark, în condiţiile în care avocaţii coordonaţi de Anda Todor l-au asistat pe discretul om de afaceri şi la vânzarea altor proiecte eoliene Petrom sau Butan Gas.

Pe de altă parte, Peli Filip, firmă al cărei departament de energie este coordonat de Cristina Filip, a asistat Steag GmbH la prima investiţie în România, care se va situa la aproximativ 200 de milioane de euro. Steag a preluat proiectul Crucea Nord din judeţul Constanţa care va cuprinde 36 de turbine eoliene Vestas, cu o capacitate totală de 108 MW, şi ar trebui să fie operaţional până la sfârşitul anului viitor. Discuţiile referitoare la această tranzacţie au început încă din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO