Profesii

Ce şanse au outsiderii să prindă un job în IT

01.08.2010, 23:57 19

Singurul sector din economie care a continuat să facă noiangajări în ultimii ani este IT-ul, în condiţiile în carecompaniile din celelalte domenii de activitate au făcut peste400.000 de concedieri numai anul trecut. În aceste condiţii, cepoate face un angajat pentru a trece în sectorul IT? Cele mai marişanse de recalificare sunt pe partea de administrare hardware, spunspecialiştii.
"Pentru reorientarea spre hardware, angajaţii trebuie să aibăabilităţi practice, să fie pricepuţi la reţelistică, competenţe pecare le pot dobândi în urma unor cursuri de administrare dereţele", susţine Greta Chetreanu, directorul de resurse umane alfurnizorului de soluţii IT Vector Consulting. Cel mai bine plătiţiangajaţi din IT sunt dezvoltatorii de software, care pot obţine unsalariu de până la 3.500 de euro net pe lună, fără să aibă funcţiede conducere. Pentru un specialist hardware, care se ocupă dereţelistică, salariul variază între 600 şi 1.200 de euro net pelună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO