Profesii

CEO Europe si CVO Group vin sa våneze middle manageri

30.05.2005, 18:06 38

Pe masura ce economiile din tarile central si est europene devin din ce in ce mai atractive pentru investitorii straini, tot mai multe companii de recrutare cuprind in strategia lor de extindere si acoperirea acestei zone a Europei.

Astfel, compania franceza de recrutare CEO Europe a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu CVO Group - unul dintre principalii jucatori pe piata de recrutare din Europa Centrala si de Est - si intentioneaza sa deschida unui birou in Romånia.

a??CEO Europe si-a unit fortele cu CVO Group in vederea dezvoltarii prezentei sale in 10 tari din Europa Centrala si de Est, printre care Finlanda, Ungaria, Polonia, Cehia, Rusia si Romåniaa??, au anuntat oficialii firmei.

In opinia acestora, dezvoltarea tarilor din Europa Centrala si de Est ofera oportunitati de business pentru vecinii lor din Europa de Vest.

CEO Europe si CVO Group sunt specializate in recrutare pentru pozitii de middle si senior management care vizeaza segmente precum finante, tehnologie, vånzari si marketing. CEO Europe a fost infiintata in 2001 si este prezenta in Europa si Asia.

a??Prin acest parteneriat cu CEO Europe intentionam sa oferim solutii de personal pentru companiile prezente pe piata central si est-europeana, dar si sa sprijinim firmele care doresc sa intre cu operatiuni in aceasta zonaa??, a spus Norrie Sinclair, presedintele CVO Group. Ea a adaugat ca aceasta colaborare le va permite sa acopere si cererea din cele 42 de tari in care este prezenta compania franceza.

CVO Group este o firma internationala de recrutare si este detinuta de fondurile de investitii LHV Ventures (Estonia) si 3TS Venture Partners. Compania care il administreaza pe acesta din urma - 3TS Capital Partners - a anuntat, recent, ca lanseaza un fond de investitii, care dispune de 100 de milioane euro pentru investitii in viitoarele state membre UE, printre care si Romånia. Noul fond va tinti pentru inceput investitiile in sectorul tehnologic, media si comunicatii.

Oficialii CVO Group spun ca vor profita de faptul ca tot mai multe persoane utilizeaza Internetul (40% din populatia Estoniei si 30% din cea a Cehiei este a??onlinea??) si vor oferi posibilitatea candidatilor si companiilor sa se intålneasca in mediul virtual.

Desi Romånia a atras multe companii straine specializate in recrutare, principalii jucatori la nivel mondial (Heindrick & Struggles, A.T. Kearney Executive Search, Spencer Stuart sau Russell Reynolds Asociates) inca se lasa asteptati. Singura exceptie o reprezinta Korn/Ferry International.

Compania a avut un birou la Bucuresti, dar, in 2003, a decis sa renunte la birourile care au o cifra de afaceri anuala mai mica de trei milioane de dolari. Astfel, compania a incheiat un parteneriat strategic cu managerii birourilor din Romånia, Rusia si Turcia, prin care acestia au preluat proprietatea celor trei filiale. Astfel, reprezentantul Korn/Ferry International in Romånia este compania Leadership Development Solutions.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO