Profesii

CEO-ul Nestlé România nu se lasă bătut în faţa fenomenului tinerilor care aleg să părăsească ţara în goana după un salariu mai bun, sperând că le va fi mai uşor

CEO-ul Nestlé România nu se lasă bătut în faţa...

Autor: Florin Casota

12.03.2017, 19:00 709

La nivelul întregii Europe, şomajul în rândul tinerilor este ridicat. Chiar dacă diverse semnale de alarmă au fost trase deja de ani buni, prea puţine decizii concrete au fost luate. „Sunt necesare măsuri şi programe coerente şi susţinute pentru îmbunătăţirea acestei situaţii”, este de părere Hervé de Froment, CEO-ul Nestlé România.

Şomajul este un factor economic crucial pentru orice ţară din lume şi toţi liderii politici promit crearea de noi slujbe şi reducerea ratei şomajului. Acest lucru se dovedeşte a fi însă un lucru extrem de greu de realizat, iar rata şomajului este încă destul de ridicată în majoritatea statelor UE. Un element special este şomajul în rândul tinerilor (15-24 de ani) - mult mai mare decât cel în alte grupuri de vârstă.

La terminarea studiilor, cei mai mulţi tineri se confruntă cu dificultăţi majore în a-şi găsi un loc de muncă, mai cu seamă în ţări cu un climat economic dificil. În plus, şomajul în rândul tinerilor din ţările emergente tinde să fie mai mare decât în ţările industrializate. Atât autorităţile, cât şi companiile trebuie să se implice pentru a rezolva această problemă, este de părere CEO-ul Nestlé România.

Grupul de origine elveţiană derulează, la nivel internaţional, un program numit Alliance for YOUth prin care-şi propune să reducă şomajul în rândul tinerilor sub 30 de ani din Uniunea Europeană. Pe bătrânul continent, şomajul a crescut dramatic de la declanşarea crizei economice; multe persoane şi-au pierdut slujbele - muncitori experimentaţi întâmpină dificultăţi în găsirea de joburi noi, iar absolvenţii de facultate nu găsesc slujbe pentru că nu au experienţă de muncă.

Citiţi continuarea în Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO