Profesii

Cinci burse ING pentru absolventii ASE

20.08.2007, 16:16 32

ING Bank a acordat saptamana trecuta burse pentru cinci absolventi ai Academiei de Studii Economice, care urmeaza sa beneficieze de un stagiu de pregatire profesionala de un an in cadrul ING Bank Trainee Program. Cel mai bun dintre acestia va primi Bursa ING Bank, care cuprinde o luna de experienta practica la sediul central din Amsterdam.
Programul a inceput acum 10 ani si presupune efectuarea unui stagiu de pregatire in urma caruia absolventii se formeaza ca specialisti in domeniul bancar. "In prima parte a programului, participantii vor dobandi 4-6 luni de experienta practica pe parcursul unui circuit al departamentelor de specialitate. A doua parte a programului este destinata specializarii in cadrul unui anumit departament. Iar la finele programului, participantii sunt titularizati pe un post care sa se potriveasca cu dorintele lor de cariera, precum si cu necesitatilor companiei", explica Manuela Dragomir, director de resurse umane la ING Bank Romania.
Ea a explicat ca potentialul fiecarui candidat este principalul aspect pe care l-au urmarit in procesul de selectie, potential care se raporteaza in primul rand la valorile ING, in speta la capacitatea si disponibilitatea candidatilor de a asimila valorile organizatiei.
"ING Bank a constientizat foarte devreme ca tinerii reprezinta o sursa importanta pentru succesul unei organizatii", este de parere Dragomir. De la lansarea acestui program, peste 45 de absolventi au devenit membri ai echipei ING, multi dintre ei regasindu-se pe pozitii de top si middle management.
Directorul de resurse umane al bancii da exemplul Dianei Gaftea, castigatoarea Bursei ING in 2006, care acum ocupa pozitia de equity trader, iar Bogdan Boteanu, executive director Wholesale Banking Clients, si-a inceput cariera in ING Bank acum zece ani cand a fost admis in programul ING Bank Trainee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO