Profesii

Companiile din constructii reiau angajarile

01.03.2007, 19:09 17

Iesirea din sezonul rece a readus optimismul managerilor din constructii, care asteapta pentru urmatoarele doua luni cresterea businessului si a nevoii de angajati. Cu alte cuvinte, companiile din constructii sunt gata sa reia angajarile de primavara, arata sondajul lunar printre manageri, publicat ieri de Institutul National de Statistica (INS).
De altfel, asteptarile managerilor sunt pozitive in toate domeniile, fiind asteptate cresteri si in industrie, retail si servicii, arata acelasi sondaj. In industrie, productia va creste, iar numarul de salariati va stagna in perioada urmatoarelor doua luni. In retail, cresterea vanzarilor va fi moderata in urmatoarele doua luni, pe fondul mentinerii comenzilor la acelasi nivel ca si in prima luna a anului.
Ca si in constructii, numarul de angajati va creste in perioada urmatoare, angajari suplimentare fiind necesare pentru a face fata cresterii activitatii.
Cat priveste serviciile, cererea din domeniu se mentine ridicata in perioada urmatoare, fiind previzibile si aici noi angajari, dupa cum spun managerii intervievati.
Ca tendinta, preturile practicate vor creste si ele in toate domeniile, arata sondajul INS.
Per ansamblu, raspunsurile managerilor se inscriu in tendintele ultimilor doi ani, sondajul aratand un optimism si o incredere din ce in ce mai mari in economie. De asemenea, sectoarele care au anuntat in cadrul acestui sondaj cresteri ale numarului de angajati (constructiile si comertul) sunt si cei mai mari angajatori ai ultimilor doi ani.
Constructiile, de pilda, au angajat suplimentar in ultimii doi ani aproape 39.000 de persoane (plus 13%), iar firmele din comert si-au crescut numarul total de angajati cu 132.000 de persoane (plus 23%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO