Profesii

Conflict de munca pe Autostrada Transilvania

22.08.2007, 18:58 23

Noua muncitori vor actiona in judecata compania americana Bechtel pe motiv ca au fost concediati de pe santierul Autostrazii Transilvania deoarece au refuzat sa isi desfasoare activitatea.
Potrivit unor surse din cadrul companiei Bechtel, este vorba de noua persoane concediate, dintre cele 21 cercetate disciplinar.
Angajatii de la statia de betoane de la Camp-ul Savadisla, judetul Cluj, s-au intalnit, saptamana trecuta, inainte de inceperea lucrului, intr-o sedinta in cadrul careia au analizat mai multe probleme cu care se confrunta in activitatea desfasurata, printre care echipamentul de lucru deficitar, salariile mici sau nedistribuirea apei potabile in perioade de canicula conform legii. "Noi am vrut si vrem sa muncim. In ziua aceea, s-au primit comenzi de betoane care au si fost onorate, iar ca dovada stau cursele efectuate", a declarat Iakab Laszlo, unul dintre muncitorii concediati. El sustine ca un reprezentant de la Resurse Umane din cadrul Bechtel a fost trimis pentru a discuta despre doleantele avute, dar oamenii s-au trezit, de fapt, ca acesta a dispus desfacerea contractelor lor de munca incepand cu data de luni.
"Este un abuz grav, iar acuzele ca nu am vrut sa muncim sunt false. Noi ne-am consultat marti cu un avocat si vrem sa ii dam in judecata", a spus Iakab, sofer de autobetoniera, care lucreaza la Bechtel din toamna anului 2006.
In decizia de desfacere a contractului de munca, se precizeaza ca muncitorii ar fi perturbat fluxul activitatilor desfasurate la Statia de Betoane Savadisla si ca ar fi cerut drepturi nejustificate. Intr-un comunicat al Bechtel, dat publicitatii ieri, se arata ca "in urma unor abateri disciplinare, catorva angajati ai statiei de betoane din cadrul organizarii de santier Savadisla li s-a desfacut contractul de munca".
"Acest lucru a fost precedat de o cercetare disciplinara realizata de companie, procedura urmata respectand toate normele in vigoare referitoare la dreptul muncii", se arata in documentul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO