Profesii

Consultant: Lipsa planificării strategice este cauza principală pentru care România nu vede un metru mai încolo

Consultant: Lipsa planificării strategice este cauza principală pentru care România nu vede un metru mai încolo

Autor: Adelina Mihai

27.10.2012, 18:45 860

Un număr de doar 2.500 de manageri de pe piaţa locală au dez­voltate competenţele de planificare strategică în România în timp ce în companiile din Polonia Ungaria sau Cehia există mii de manageri care au astfel de abilităţi bine conturate, este de părere Eusediu Margasoiu, consul­tant în strategie şi marketing în cadrul companiei The Network.

"Lipsa competenţelor de plani­ficare strategică este cauza funda­mentală a faptului că România nu gândeşte un metru mai încolo. Sunt două locuri în care poţi învăţa strategie în România: la un program de MBA sau în multinaţionalele care urmăresc îndeaproape acest proces. Sunt 4.000 de absolvenţi de MBA în România şi probabil că jumătate dintre aceştia lucrează în străinătate, ceea ce înseamnă că doar 2.500 de manageri au competenţe de planificare strategică. Mulţi manageri sunt într-o zonă de incompetenţă inconştientă - nu ştiu ce nu ştiu", spune Margasoiu.

Pentru realizarea acestui proiect - de­numit iPlan - The Network a con­tractat un proiect cu finanţare euro­peană din fondurile europene pentru re­surse umane în valoare de 1,5 mil. euro care are rolul de a dezvolta com­pe­tenţele de planificare strategică şi analiză ale managerilor din România. Proiectul iPlan şi-a propus să supună analizei un număr de 3.300 de ma­na­geri, iar până în prezent 2.400 de ma­nageri înscrişi au primit o analiză com­pletă şi detaliată a profilului lor de mana­ger din punct de vedere al abordării strategice.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO