Profesii

Consultantii, mediatorii din companii

28.05.2007, 13:38 31

"Consultanta are, uneori, pentru companie un rol psihologic, transformandu-se intr-un fel de mediator atat intre angajati, cat si intre angajati si manageri. Un consultant vine cu o perspectiva neutra asupra companiei si a rezultatelor sale financiare", a declarat Peter Horvath cu ocazia lansarii cartii "Controlling, sisteme eficiente de crestere a performantei firmei", editata de Horvath & Partners.
Pe de alta parte, Horvath este de parere ca rolul consultantilor specializati in controlling este sa traduca eficienta in cifre in conditiile in care peste tot in lume companiile se confrunta cu o lipsa a resurselor, fie ele financiare sau legate de abilitatile angajatilor. El crede ca implementarea conceptului de controlling ajuta companiile sa reduca riscurile si le face sa reactioneze mult mai rapid la schimbarile din piata sau din mediul de afaceri. "Orice organizatie trebuie sa stie ca drumul pe care il alege este cel potrivit si sa fie tot timpul constienta de misiunea sa", a mai precizat Horvath, care este si fondatorul firmei de consultanta in management Horvath & Partners.
In companiile din Europa de Vest, spre exemplu, controllerii actioneaza ca niste parteneri de afaceri ai managementului de top, fiind responsabili de furnizarea unor informatii precise si usor de inteles, de coordonarea planificarii si raportarii. Ei sunt cei care consiliaza totodata managementul in vederea imbunatatirii performantei si profitabilitatii afacerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO