Profesii

Cristian Gheorghe pleacă de la BIA după un mandat de 4 ani

Cristian Gheorghe pleacă de la BIA după un mandat de 4 ani

Cristian Gheorghe, general manager al BIA: Au fost patru ani de dezvoltare şi diversificare pentru BIA pe o piaţă devenită foarte competitivă şi afectată puternic de criză în 2009. Probabil că voi reintra în zona serviciilor de consultanţă şi dezvoltare.

Autor: Adelina Mihai

17.04.2011, 23:31 734

Cristian Gheorghe, 40 de ani, care a ocupat în ultimii patru anifuncţia de general manager al firmei cu activităţi de recrutare şipayroll Business Intelligence Alliance (BIA), va pleca începând cudata de 1 iunie de la conducerea companiei. Locul său va fi ocupatde Mariana Vaida, actualmente director al diviziei deoutsourcing.

"Au fost patru ani de dezvoltare şi diversificare pentru BIA peo piaţă devenită foarte competitivă şi afectată puternic de crizăîn 2009. Probabil că voi reintra în zona serviciilor de consultanţăşi dezvoltare", a spus Gheorghe.

Când a preluat conducerea BIA, în 2007, compania avea o cifră deafaceri de 500.000 euro şi 8 angajaţi, iar la finele anului trecutBIA a încheiat bilanţul cu o cifră de afaceri de 1,4 mil. euro şicu 14 angajaţi după ce a intrat şi pe piaţa de leasing depersonal.

Cristian Gheorghe a condus operaţiunile BIA din 2007 după ceMarius Bălăşoiu, fostul general manager, a părăsit companiaîmpreună cu o parte a echipei pentru a-şi deschide propriulbusiness, firma de training For People. Gheorghe are o experienţăde peste 10 ani în training şi consultanţă în resurse umane. În2000, el a înfiinţat firma Nexus Consulting, specializată înservicii de training pentru manageri şi non-manageri. Absolvent alFacultăţii de comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice,Gheorghe a urmat şi cursurile programului de MBA oferit de IEDCBled School of Management. În prezent, el urmează cursurile unuimaster în domeniul managementului talentelor tot la IEDC.

BIA a fost înfiinţată în 1992 de către George Butunoiu, unuldintre cei mai cunoscuţi head-hunteri din piaţă. În vara anului2005, compania a fost preluată de fondul de investiţii Gemisa.Principalii competitori ai BIA pe piaţa locală sunt Adecco, APT,Professional, Aims sau Lugera& Makler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO