Profesii

Deloitte l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, fost director pentru sectorul energetic la KPMG România, în rolul de partener şi lider al practicilor de energie şi sustenabilitate

Deloitte l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, fost director...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2024, 10:34 183

Deloitte România anunţă că l-a recrutat pe  Ovidiu Popescu în rolul de Partener şi Lider al practicilor de sustenabilitate şi de energie, poziţie din care urmează să contribuie la consolidarea echipelor şi competenţelor Deloitte România în consultanţa pentru sectorul energetic şi în sustenabilitate.

Anterior acestei numiri, Ovidiu Popescu a ocupat timp de aproape zece ani funcţia de Director Advisory - Energy, Sustainability and Climate Change în cadrul KPMG România.

El şi-a început cariera în 2004, ca auditor pentru companii din energie, dezvoltând în timp o înţelegere profundă a sectorului, de-a lungul întregului lanţ valoric, şi ajungând să coordoneze echipe multidisciplinare în asistarea unor jucători-cheie în procese ample vizând, printre altele, strategia de afaceri, fuziuni şi achiziţii, analiza financiară şi de piaţă, analiza pe teme de reglementare, evaluarea afacerilor şi soluţionarea disputelor.

Cu o viziune ancorată în tendinţele şi mecanismele de piaţă, dar şi în cadrul tot mai dens de reglementări europene şi naţionale, Ovidiu Popescu şi-a extins constant aria de expertiză, iar în ultimii ani s-a concentrat şi pe proiecte de sprijinire a organizaţiilor în demersul lor de integrare a criteriilor de mediu, sociale şi de guvernanţă (envrionment, social, governance – ESG) ca parte a modelului de afaceri, spun reprezentanţii de la Deloitte România.

Absolvent al unui program postuniversitar la King’s College, Londra, în 2016, Ovidiu Popescu este expert certificat în sustenabilitate şi eficienţă energetică (standard GRI) şi deţine atestările CFA, FCCA şi ANEVAR.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO