Profesii

Deutsche Bank va angaja 250 de ingineri IT în centrul de tehnologie din Bucureşti până în martie

Mihai Ionescu, directorul biroului de reprezentanţă de la Bucureşti al Deutsche Bank:

Acesta va fi cel de-al patrulea centru de tehnologie al Deutsche Bank, după cele din Moscova, Sankt Petersburg şi North Carolina. În martie 2014, când va fi finalizată amenajarea biroului, ne propunem să avem 250 de oameni, iar în 2016 centrul de tehnologie va ajunge la 500 de angajaţi.

Mihai Ionescu, directorul biroului de reprezentanţă de la Bucureşti al Deutsche Bank: Acesta va fi cel de-al patrulea centru de tehnologie al Deutsche Bank, după cele din Moscova, Sankt Petersburg şi North Carolina. În martie 2014, când va fi finalizată amenajarea biroului, ne propunem să avem 250 de oameni, iar în 2016 centrul de tehnologie va ajunge la 500 de angajaţi.

Autor: Cristi Moga

01.11.2013, 00:08 845

În centrul teh­nologic nu vor fi angajaţi bancheri şi nici „persoane care să răspundă la tele­fon“, ci ingineri specializaţi, dar şi studenţi cu pro­fil politehnic, salariile urmând să fie „com­petitive, în marja superioară a pieţei“.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, pre­zentă la Bucureşti doar printr-un birou de re­prezentare, va dezvolta la nivel local un centru de tehnologie cu 500 de angajaţi ce va deservi întregul grup, proiect pentru care a fost închiriat un spaţiu de birouri de 6.000 de metri pătraţi în proiectul UpGround din nordul ora­şului şi deja au fost începute recrutările.

Decizia dezvoltării acestui centru la Bucureşti a fost luată la sfârşitul anului trecut după ce în analiză au fost patru capitale din regiune. În luna iulie a fost ales centrul de afaceri în care va fi dezvoltat acest proiect, iar la sfârşitul lunii august germanii au creat la Bucureşti firma DB Global Technology, prin intermediul căreia va fi derulată investiţia.

„Acesta va fi cel de-al patrulea centru de tehnologie al Deutsche Bank după cele din Moscova, Sankt Petersburg şi North Carolina. Prin intermediul firmei Lugera am început deja procesul de recrutare şi avem în plan să angajăm 50 de programatori până la sfârşitul anului. În martie 2014, când va fi finalizată ame­najarea biroului, ne propunem să avem 250 de oameni, iar în 2016 centrul de tehnologie va ajunge la 500 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Mihai Ionescu, 39 de ani, bancherul recrutat în 2012 de Deutsche Bank să conducă operaţiunile din Bucureşti ale grupului german. Ziarul Financiar a scris în luna iulie despre acest subiect, când Deutsche Bank încă nu stabilise clădirea în care va fi dezvoltat acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO