Profesii

​Directorul de HR al Scandia Sibiu: De fiecare dată când am colaborat cu autorităţile sibiene, totul a mers „nemţeşte”. Dacă arunci ceva pe jos în Sibiu, imediat primeşti observaţii

​Directorul de HR al Scandia Sibiu: De fiecare dată...

Autor: Corina Mirea

18.11.2014, 11:15 2075

Alina Rădulescu, directorul de resurse umane al producătorului sibian de conserve de carne Scandia Food, face naveta Bucureşti-Sibiu de aproape cinci ani. În tot acest timp a reuşit să-şi facă o părere despre Sibiu atât ca turist, dar şi ca director responsabil de salariile şi siguranţa locului de muncă a câtorva sute de angajaţi.

În opinia sa, rezultatul alegerilor care au avut loc în acest weekend pot reprezenta un pas înainte pentru România, o şansă ca “rigoarea, respectul, seriozitatea şi buna organizare” să depăşească “graniţele” sibiene, prin intermediul lui Klaus Iohannis, votat pentru funcţia de preşedinte de aproape 55% din alegători.

“Nu a existat situaţie în care să nu intrăm în contact autorităţile, fie că a venit vorba despre ordinea publică, fie despre transport şi să nu fie asumat termenul pe care şi l-au asumat iniţial. De fiecare dată lucrurile au mers «nemţeşte», fiecare termen a fost respectat, iar orice înţelegere verbală a fost asumată. Ca bucureşteancă, am fost şocată de modul în care funcţionează lucrurile acolo. Într-un fel, normele lor de bun simţ te presează. Dacă mergi cu 65 km/oră în oraş în cinci minute primeşti amendă, iar dacă arunci ceva pe jos în cinci minute un gardian public îţi face observaţie”, explică Alina Rădulescu.

În opinia sa, chiar dacă, în final, în mediul politic rămân multe necunoscute, Sibiul, în timpul mandatului lui Klaus Iohannis, a devenit capitală culturală europeană şi a reuşit să atragă în ultimii ani investitori importanţi din industria auto, spre exemplu, cum este Continental, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat sprijin local şi deschidere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO