Profesii

E-Master pentru managerii ocupati

03.09.2007, 19:51 51

Cum ar fi sa poti sa inveti pentru un master stand in pat cu laptopul in brate sau in pauzele de lucru la serviciu? Varianta online a unui master presupune tocmai acest lucru, iar vestea buna este ca diploma are aceeasi valoare ca si cea "clasica".
Pe langa faptul ca nu depind de un program strict, cursantii unui astfel de program economisesc si timpul pe care l-ar petrece altfel pentru a ajunge la cursuri. Acesta este unul dintre motivele pentru care anul trecut 25%-30% dintre cei 110 cursanti inscrisi la masterul clasic al Academiei de Studii Economice (ASE) au migrat catre forma online a acestuia.
"La un master clasic in cadrul ASE frecventa la cursuri este de cel mult 25% din cauza faptului ca jobul cursantilor e localizat fizic la o anumita distanta de Piata Romana, iar circulatia in Bucuresti este foarte aglomerata. Cei mai multi, cand ajungeau la cursuri la 7 seara, erau obositi de pe drum si adormeau, li se inchideau ochii, eficienta lor era mult mai scazuta", isi aminteste Eduard Dinu, care preda cursuri in cadrul programelor de master ale ASE, dar este si director al masterului online de analiza financiara si evaluare.
El precizeaza ca in cadrul unui master online studentii nu sunt legati de timp, clasa fiind o forma virtuala unde acestia intra si ies cand au chef. El este de parere ca un avantaj este si cuantificarea cifrica care consta in economisirea benzinei. Costurile pentru un semestru de studiu se ridica la 1.500 de lei.
Cei mai multi dintre "clientii" masterului online de analiza financiara lucreaza in domeniul financiar bancar sau in companii de asigurari, in cadrul carora au pozitii de middle si chiar top management. Acestia invata singuri asistati permanent de un cadru didactic.
In cazul in care cursantii au nelamuriri, canalul de comunicare e deschis permanent, profesorii raspunzandu-le la e-mailuri in maximum 24 de ore.
Iar messenger-ul, unul dintre cei mai temuti "dusmani" ai eficientei angajatilor intr-o companie, este in acest caz un atu esential.
Pentru ca viitorii masteranzi comunica intre ei pe messenger, insa, din acest punct de vedere, in opinia lui Dinu, cresterea eficientei la master determina intr-o oarecare masura scaderea eficientei la job pentru ca marea majoritate lucreaza in timpul studiilor. In cadrul disciplinei de practica si proiecte economice, cursantii fac simulari si jocuri de intreprindere care urmaresc asimilarea cunostintelor teoretice.
"Cursantii primesc foi decizionale pe baza unei situatii intiale, un studiu de caz real al unei firme intr-un mediu concurential existent cu un obiect de activitate real, acestia trebuind sa adopte decizii in echipa", explica Dinu.
Astfel, ei trebuie sa stabileasca preturi, politica, bugetul de publicitate si de distributie sau salariile personalului.
Dupa adoptarea deciziilor, softul pe care il folosesc cursantii permite clasificarea companiilor, genereaza situatiile financiare ale fiecarei companii post-decizie, astfel incat ei trebuie sa desfasoare o analiza, atat post factum, cat si previzionala pentru a-si fundamenta decizia urmatoare.
In cadrul masterului de analiza financiara si evaluare din cadrul ASE exista in acest an 150 de locuri disponibile, cu 50 mai multe fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO